Cricket i Danmark

Der er anslået 2.500 cricketspillere i Danmark, hvor der bliver spillet på ikke-professionelt niveau.
Danmark er associeret medlem af Den Internationale Cricket Forbund (ICC).

Mændenes mesterskab turnering er opdelt i en landsdækkende Elite division og en 1. division støttet af tre 2. divisioner (nord / syd / øst) og tre 3. divisioner (nord / syd / øst). Elite division samt 1. division består af 8 hold.
Begge divisioner blev for nogle år siden reduceret fra 10 til 8 hold for at øge konkurrencen.

Alle divisioner følger ICC regler og alle spil er en-dags spil med 50 overs pr innings.

Turneringen starter i begyndelsen af maj og slutter i midten af september, med en pause (to-tre uger) for sommerferie og internationale turneringer i juli.

Mesterskabet indledes hvert år af T / 20 pokalturnering (med de afsluttende faser spillede midten af maj). Oprindeligt var det en knockout turnering, men siden 2014 blev det ændret til en almindelig turnering. Den er opdelt i en øst og vest serie med seks hold i hver division.

KB
KB er den ældste klub i landet og i 2016 vil fejrede vi vores 140-års jubilæum. 2016 var også året hvor KB sikrede sig det danske mesterskab efter 58 år.

KB blev etableret i 1876, hvor man oprindeligt spillede langbold de første 3 år, cricket kom til KB via Sorø Akademi. Men hovedspillet var forsat langbold.

Frederik Markmann blev formand for KB i 1882. Han sørgede for at cricket nu blev en selvstændig afdeling i klubben. 1882 er den officielle indførelse af cricketspillet i KB.

KB blev hurtigt forgrenet ud til at omfatte først fodbold (og senere tennis). I dag praktiseres alle tre sportsgrene stadig i KB, og klubben er en dominerende kraft inden for hver sportsgren.

Se mere om KB historie her og crickets start i KB her

KB-CRICKET
KB deltager på næsten alle niveauer i dansk cricket.

Vi har tre herre hold en i Elite, 2. og 4. division henholdsvis plus en old-boys hold, og et hold i junior og drenge rækken.

I 2013 hævdede KB sølvmedaljer i begge turneringer (50overs og T / 20). Det blev til bronzemedaljer i 2014 og sølvmedaljer i 2015.

KB2 spiller i landsdækkende 2. division og blev nr. 3 i 2016 akkurat udenfor oprykningspladser.

KB3, med tilnavnet ”De Sociale” består normalt af spillere, der kun ønsker at spille ”hygge cricket”, men også dem, der er nye til cricket samt yngre spillere bliver introduceret til herre ligaen.

PRAKSIS
Gennem årene har KB cricket nærede mange kulturer og nationaliteter, der spænder fra danskere til indere, pakistanere, kenyanere, sydafrikanere, australiere og briter etc. I denne internationale miljø er engelsk hverdagskost.

Træning foregår mandag (kl. 17.30 til 19.30) og torsdage fra kl. 16.00 til 17.30 for ungdom (samt 8-14 årige hver lørdag fra kl. 9.30-10.30). Mens herrerne træner fra kl. 17.30 indtil 20.30 hver tirsdag og torsdag. Turneringskampe er altid planlagt i weekenden (eller på helligdage). Træning er traditionelt koncentreret om net-sessioner, hvorefter vi fokuserer på mark træning.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Shargiil Bashir, Formand for cricketafdelingen