KB’s udfordringsliste

Release 04052016

Rammer for Udfordringslisten

• Alle KB medlemmer årgang 2002 og ældre kan deltage.
  • 1. års deltagelse koster kr. 200, som du køber i medlemssystemet / On-line køb (topmenu) / Tennis (venstremenu) / Udfordringslisten.
  • Der er 2 rangslister – Herre Senior / Junor og Dame Senior / Junior
  • ”Elite damer kan søge om optagelse på Herrelisten.
  • I tilfælde af afbud fx pga. lukkede baner aftales en ny kampdato. Der stilles ikke indendørsbaner til rådighed i udendørssæsonen.

Regler for Udfordringslisten

• Man kan kun udfordre spillere, som står max 15 pladser over sin egen plads.
    Eks. Kan nummer 20 udfordre nummer 5 - men ikke nummer 4.
  • Hvis nummer 20 vinder over nummer 5, rykker nummer 20 op som nummer 5, og nummer 5 rykker ned som nummer 6.
  • Det skal være en personlig udfordring (spiller til spiller)
  • Udfordring sendes til modstander med minimum 2 datoer med mindst 1 uges varsel.
  • Den udfordrede, har efter modtagelse af udfordringen 3(4) dage til at svare udfordreren.
  • Hvis den udfordrede ikke kan/vil spille på én af disse datoer, har den udfordrede tabt kampen.
  • Det er ikke tilladt at afvise en udfordring, hvis udfordreren følger de gældende udfordringsregler.
  • Hvis en udfordrer taber en kamp, har denne 7 dages tvunget pause, før udfordreren igen kan udfordre, men kan godt blive udfordret.
  • Er man skadet og ikke ønsker at blive udfordret skal dette meldes til Udfordringslisten.
    Det er muligt at være skadet og beholde sin plads på ranglisten i 4 uger. Dog falder man på ranglisten, hvis en spiller, der rangerer under, vinder over en, der rangerer over.
    Er man "sygemeldt" længere end 4 uger falder man 15 pladser ned ad ranglisten.
  • Kampe mellem spillere på Udfordringslisten spillet i KB Seniorklubmesterskab og øvrige KB afholdte turneringer, hvor der spilles officielle kampe - fx KB Erhvervs Cup tæller også til Udfordringslisten. Det er vinderen af kampen, der skal er ansvarlig for at meddele resultatet af kampen

Regler for doublekampe

Man kan udfordre til en doublekamp - det gøres således:

• Først finder udfordreren sin egen makker - som højst må være 5 pladser over eller 5 pladser under sin egen placering.
  • Derefter findes de 2 modspillere - som højst på være 15 pladser op fra den lavest rangerende på ranglisten.
  • Udfordren sørger for reservering af bane - se afsnittet omkring reservering af baner
  • Øvrige andre regler for Udfordringslisten er gældende

Sådan reserveres en udfordringsbane i indendørssæsonen

1. Udfordreren finder ledige banetimer og sender en forespørgsel med 2 muligheder til modstanderen.
  2. Ledige baner står med rødt (udfordringskamp) i baneoversigten. Er banen optaget står en spillers navn.
  3. Når dato er på plads sendes en mail til Daniel – udfordringslisten@kb-boldklub.dk
  4. Check banereservationen. Banen skal skifte fra ”Udfordringskamp” til spillernes navne, når banen er booket til jer.

Sådan reserveres en udfordringsbane i udendørssæsonen

Som i udendørssæsonen minus punkt 1 og 2. Banen i udendørssæsonen finder Daniel, når I har fundet en dato.

Regler for kampene

• Der reserveres 1 time til hver kamp, som er inkl. 5 minutter og banefejning. I udendørssæsonen kan hvis muligt reserveres 2 timer.
  • Man spiller på tid og tæller hele partier (ikke sæt). En kamp kan således ende med eks. 7-2 eller 5-3. Hvis en kamp ender uafgjort eks. 4-4, erklæres den udfordrede som vinder.
    Gældende regler for kampafvikling i forhold til pauser mellem point og partier skal overholdes.
  • Udfordreren har rimelige bolde med. Det aftales med modstanderen, hvad rimelige bolde er.
    Dette afhænger oftest af niveau, meget øvede spillere vil helst spille med nye bolde.

Men kan spillerne blive enige, er det også i orden for begyndere at spille med ”Grøn Prik” bold.
  • Hvis en spiller ikke møder op til anvist tidspunkt taber han/hun og opkræves en bøde på kr. 100.