Efter minitennis

Når barnet har lært den grundlæggende tennisteknik og har opbygget en god forståelse for spillet, og når deres alder er omkring 8-9 år er barnet klar til at begynde at spille tennis på ’orange’ bane med ’orange’ bolde.

Den ’orange’ bane er større end minitennisbanen og bolden, som har en orange farve, er hurtigere og har mere luft en de røde bolde og skumboldene. Præcis, hvornår barnet er klar til at spille med en ny boldtype vurderes af træneren så barnet udvikler sit tennisspil bedst muligt. Efter barnet har spillet med de orangefarvede bolde i en periode, vil der blive undervist i at spille med bolde med en grøn farve.

Grønbold undervisning foregår på en bane, der næsten er på størrelse med en tennisbane i fuld størrelse, og boldene minder om gule tennisbolde dog med lidt mindre luft. Efter grøn bold undervisning undervises der med gule tennisbolde på en tennisbane i fuld størrelse.

Overgangen mellem at spille med de forskellige boldtyper og på de forskellige bane størrelser vil være flydende, og barnet vil ofte spille fx 1 gang om ugen med skumbolde/røde bolde og 1 gang om ugen med orange bolde. 

Vi tror på det er den måde barnet lærer mest og får de bedste oplevelser med tennissporten.