Undervisningens opbygning

En undervisningstime varer som nævnt mellem 1 time (i indendørs sæsonen) og 2 timer og 15 minutter (i udendørssæsonen), hvor opvarmning, teknisk tennis træning og afsluttende spil indgår.

Et eksempel på en opbygningen af et træningspas:

0-10 minutter: Velkomst og opvarmning (skabe puls og varme i kroppen)
10- 25 minutter Indslåning (slåtræning eller andre øvelser med ketcher og bold)
25 - 55 minutter

Biomekaniske eller tekniske øvelser, hvor træneren kaster eller slår bolde til spillerne og de udfører løbemønstre og slag efter trænerens coaching/instruktion
60 - 85 minutter Kamp relaterede øvelser, med coaching fra træneren
85 - 90 minutter Oprydning/bane fejning
90 - 95 minutter Pause
95 - 125 minutter Tennis relevant fysisk træning og udstrækning
125 - 135 minutter Oprydning og evaluering. Tak for træningen

Åben spil og træning Club
Er du tilmeldt denne klub, har du mulighed for at spille/træne tennis med dine venner i en fleksibel og afslappet atmosfære.

Det rigtige udstyr

Til træningen indendørs skal spillerne have tennissko uden sorte såler og sportstøj samt medbringe drikkedunk, egen ketcher (hvis det haves), og komme til tiden.

Udendørs skal spillerne have rigtige tennissko på. Rigtige tennissko har en bedre stabilitet til de hurtige side til side bevægelser. Sålerne er tilegnet grus, så de ikke ødelægger banerne.

Mange af vores træningspas er vi både udendørs og indendørs. Derfor skal spillerne altid have skiftesko og overtrækstøj med.