Clara Tauson kæmpede for sin chance trods en skade i venstre lår. Foto: Jimmie48 / WTA

Clara Tauson kæmpede for sin chance trods en skade i venstre lår. Foto: Jimmie48 / WTA

Kæmpede sin chance trods skade

Clara Tauson er færdig i French Open efter et nederlag i anden runde til USA’s Danielle Collins.

Amerikaneren, som er nummer 57 på verdensranglisten, vandt i to sæt med 6-2, 6-3.

Der var ellers pæne forventninger til Clara, der er nummer 188 på verdensranglisten, efter den 17-årige KB’ers triumf i første runde, hvor hun i sin Grand Slam-debut besejrede verdens nummer 25, amerikaneren Jennifer Brady.

I kampen mod Collins fandt Clara dog aldrig helt de samme fornemme takter frem fra Brady-opgøret, og det hang meget sammen med, at hun var stærkt hæmmet af en skade i sit venstre lår.

Hvor andre måske havde opgivet kampen før tid, valgte Clara dog efter første sæt at fortsætte, og hun kom faktisk foran med 2-0 i andet sæt, inden Collins atter tog fat og satte tingene på plads.

Trods nederlaget kan Clara Tauson se tilbage på en fornem præstation i sin første Grand Slam-turnering, og at hun bare skal holde hovedet højt og fortsætte sin vej op af karrierestigen, vidner følgende udtalelse til Ekstra Bladet fra den mangeårige topspiller og tidligere træner i KB, Michael Mortensen, om:

”Collins viste sig som en klassemodstander, men hvis Clara havde været 100 procent fit og havde spillet på samme niveau som i første runde mod Jennifer Brady, så er jeg ikke i tvivl om, at hun havde vundet. Men at hun spiller videre, er positivt. Det viser, at hun er en rigtig fighter med masser af vilje.”