Clara Tauson besejrede verdens nummer 25 i sin Grand Slam-debut. Foto: Joonas Ojala

Fantastiske Clara Tauson

I årevis har dansk kvindetennis været synonym med Caroline Wozniacki, som efter en utrolig karriere lagde ketsjeren på hylden i begyndelsen af 2020. En karriere som toppede med Grand Slam-triumfen i Australian Open i slutningen af januar 2018.

Nu er en ny dansk kvinde dukket op på den internationale stjernehimmel i skikkelse af den bare 17-årige Clara Tauson. I sidste uge præsterede hun at vinde kvalifikationsturneringen til en anden stor Grand Slam-begivenhed – de åbne franske mesterskaber på grus – French Open.

Modstanderen i første runde i selve hovedturneringen var amerikaneren Jennifer Brady, for nylig semifinalist i US Open. Som nummer 25 på verdensranglisten var hun storfavorit mod den unge dansker, som inden opgøret i Paris var placeret som nummer 188.

Det generede ikke Clara Tauson. Ubekymret gik hun til sin hidtil største opgave i karrieren og vandt første sæt med 6-4. I andet sæt kom danskeren noget på hælene og følte sig mere eller mindre plaget af en skade i venstre lår, og sættet endte med en amerikansk sejr på 6-3.

Tredje sæt blev en gyser, og Brady havde flere matchbolde til at afgøre kampen, men Clara Tauson bed godt fra sig, og endelig efter knap tre timers kamp kunne den 17-årige KB’er serve sejren i hus med 9-7.

Kæmpestort tillykke til Clara. Vi er bare så stolte af dig i KB. Fortsat held og lykke i Frankrig.

I anden runde skal Clara møde endnu en amerikaner, Danielle Collins. Hun er nummer 57 i verden.