De danske mestre med pokal, guldmedaljer og champagne.

De dejlige damer

De gik hele vejen. KBs dygtige damespillere i tennis.

Efter en suveræn førsteplads i puljespillet med lutter sejre gjorde de i weekenden arbejdet færdigt, da skabet om guldet skulle sættes på plads.

Slutspillet blev afviklet på HIKs anlæg, og i finalen vandt KB sikkert med 4-1 over sidste års danske mestre fra Gentofte.

Clara Tauson gav KBerne en forrygende start ved at vinde over Emilie Francati med 6-0, 6-1, hvorefter Gentofte udlignede, da Maria Jespersen vandt 6-3, 6-4 over Mai Grage.

Damerne kom dog hurtigt i spidsen igen. Først vandt Karina Ildor Jacobsgaard med 6-1, 6-2 over Helena Francati, og Julie Noe var fuldkommen nådesløs, da hun bankede Sofie Aamot Mønster med to gange 6-0.

Derefter skulle blot en af doublekampene vindes for at få mesterskabet i hus, og det sørgede Clara Tauson og Simone Alipieva for med en sejr i to sæt over Emilie og Helena Francati. Cifrene var 6-2, 6-4.

Glade danske mestre slår kreds om cheftræner Christian Camradt. Foto: Christian Fisker

Dagen før vandt damerne semifinalen med knusende 4-0 over Hørsholm-Rungsted. Som resultatet viser, kom sejren i hus efter fire sikre singlesejre.

Efter finalen udtalte Clara Tauson følgende til Dansk Tennis Forbunds hjemmeside:

”Vi har været meget fokuserede og ydmyge, selvom vi godt vidste, at vi godt kunne gøre det her. Vi har været gode som et hold. I går var det helt suverænt, og i dag synes jeg, at vi holder hovedet koldt.”

Damerne, der har fulgt en sikker sti gennem hele turneringen og nu kan kalde sig danske mestre, er Clara Tauson, Mai Grage, Karina Ildor Jacobsgaard, Julie Noe, Karoline Laursen og Simone Alipieva.

Et kæmpestort tillykke med guldmedaljerne.

Herrerne rejste sig flot efter det ærgerlige semifinalenederlag.

Herrerne spillede også om guldet i weekenden, og håbet om triumf var lysegrønt, selv om de kom til slutspillet som fjerdebedste hold efter et meget jævnbyrdigt puljespil.

I semifinalen var Give modstanderen, og opgøret blev ifølge Dansk Tennis Forbunds hjemmeside et af historiens tætteste. Desværre var fru Fortuna ikke med på KBernes side i de afgørende situationer.

De fire singler blev alle afgjort i tredje sæts tiebreak, men kun Martin Linnet Killemose endte som vinder af sin kamp. Eric Vanshelboim og Esben Hess-Olesen havde ellers matchbold mod henholdsvis Andreas Bjerrehus og Anders Grinderslev.

Med en doublesejr til Marco Kirschner og Anders Grinderslev sikrede Give finalebilletten, men Eric Vanshelboim og Esben Hess-Olesen tvang opgøret ud i en matchtiebreak, som de tabte med 9-11.

Skuffelsen var til at tage at føle på for KBs gentlemen i den hvide sport, men holdet rejste sig flot i opgøret om bronzemedaljerne, der blev sikret med en sejr på 4-2 over Lyngby.

Det begyndte ellers skidt, da Søren Hess-Olesen måtte trække sig med en skade i den første kamp, men i de efterfølgende singlekampe var der ingen tvivl om udfaldet – tre suveræne KB-sejre i to sæt. Martin Linnet Killemose og Frederik Sletting sikrede den endelige sejr ved at vinde doublekampen mod Marc Ferrigno og Romeo Jivraj med 6-2, 6-4.

KBs bronzevindere er Søren Hess-Olesen, Eric Vanshelboim, Esben Hess-Olesen, Martin Linnet Killemose, Søren Wedege, Frederik Sletting og Jonas Zarcho Larsen.

De kan i længden se tilbage på gode præstationer i weekenden og kan nu lade op til holdkampene om det danske mesterskab indendørs. Et stort tillykke med bronzemedaljerne.

Udendørs dansk mester blev Give – for første gang i klubbens historie. I finalen var holdet, som er en blanding af danskere og tyskere, ellers bagud med 0-2 mod Gentofte, men jyderne kom stærkt igen og vandt med 4-2.