Senior Camp La Manga 2018

Efter en kold og lang vinter, var det nu endelig blevet tid til sol og varme. Dette skulle findes i Sydspanien – La Manga i Cartagena . 22 spillere inklusiv 4 trænere mødte friske og klar op i Københavns Lufthavn til dette års træningslejr. Forventninger og forhåbninger var der mange af, så det var bestemt nogle veloplagte spillere der stod klar torsdag eftermiddag til det første træningspas på grus.

Solen og varmen som vi alle havde kigget efter i de lange vintermåneder, var nu over os. Det var dog ikke helt hvad folk havde sat næsen op til, beskedne 18 grader, sol fra en skyfri himmel, og en velkendt vind der pev ind fra øst. Var det mon KB vi stod på? Nej nej, det var stadig La Manga i Sydspanien. Det var dog trods alt noget som deltagerne så gennem fingrene med, så humøret var naturligvis stadig højt. De 18 grader? Det var bestemt bedre end de gennemsnittelige 4 grader i Danmark.

De første træningspas var koncentreret meget på det tunge grundspil på grus, sikkerhed, god margin over nettet, samt tilvænning til gruset. Fejlopspring kunne man ikke komme udenom, men det er et aspekt der hører til når man spiller på grus. På trods af det lidt ujævne underlag, så viste spillerne god kvalitet og høj sikkerhed fra dag et. En blanding af simple øvelser, gode træningsmakkere og godt humør gjorde at kvaliteten var høj.

Dagene var tilrettelagt således at man trænede to timer om formiddagen, frokostpause, efterfulgt af to timers eftermiddagspas. Det er ikke alle der lige er vant til at skulle spille fire timer om dagen, men fra trænerstabens side skal det pointeres at samtlige spillere gjorde et fantastisk stykke arbejde på og udenfor banen i de mange timer træningen stod på.  

På ture som dette, så er det vigtigt at maden er i orden. Morgenmaden blev dagligt spist på den italienske restaurant Luigi’s, hvor deltagerne kunne nyde en lækker buffet med mange forskellige anretninger. Frokost blev dagligt spist i tennisklubbens restaurant, Tie Break, og her blev der serveret meget varieret mad i form af forskellige pastaanretninger, kød, salat, frugt, is m.m. Aftensmaden blev spist på forskellige restauranter rundt omkring på La Mangas anlæg. Deltagerne fik smagt på kulinariske oplevelser med inspiration af forskellige køkkener verden over, heriblandt, Italien, Spanien og Asien.

Aftenen blev brugt i hyggeligt samvær med hinanden. Det var her deltagerne virkelig lærte hinanden at kende. Historier blev delt, jokes blev fortalt, og alle kom hinanden nærmære. Dette var også med til at fremme en større fortrolighed blandt spillerne, og kvaliteten af træningslejren blev fra dag til dag også højnet.

De sidste to træningsdage bød på La Manga Cup 2018 i både single og double, og her havde spillerne rig mulighed for at vise hvad de havde arbejdet på i løbet af ugen. Der blev spillet mange tætte kampe, og selv om der blevet kæmpet efter alle bolde, så var der trods alt stadig plads til grin. De respektive vindere vandt fine præmier, som spillerne havde mulighed for at tage med hjem til Danmark.

Som en ekstra bonus på en vellykket tur, så havde spillerne den fornøjelse at overvære verdens nummer 3, Garbine Muguruza og verdens nummer 25, Carla Suarez Navarro, træne sammen på den store centrecourt. Anledningen var nemlig at Spanien spillede Fed Cup kamp mod Paraguay, den efterfølgende weekend. En kamp som Spanien vandt med 3-1 og dermed sikrede sig overlevelse i den næstbedste gruppe i verdenen. En stor oplevelse for såvel spillere som trænere.

Der ska fra trænerteamet lyde en stor tak til alle de spillere som havde meldt sig til træningslejren. I var alle med til at gøre dette års træningslejr til en speciel en af slagsen, og vi håber at I har mod på mere senere på året. Dejligt at være af sted med en gruppe hvor glæden til tennissen og medmennesker er at se overalt. Endnu en gang tak, og I ønskes alle en vellykket grussæson.

Held og lykke til alle, og på gensyn på vores skønne anlæg!