Caroline Wozniacki - Årets Sportsnavn 2018 og desuden modtager af B.T. Guld.

Caroline Wozniacki - Årets Sportsnavn 2018 og desuden modtager af B.T. Guld.

Prisregn over KBere

Den første lørdag i et nyt år er der tradition for, at de bedste sportsatleter fra det år, som netop er afsluttet, kåres og hædres ved et stort opsat gallashow i Messecenter Herning med Danmarks Radio som vært.

2019 er ingen undtagelse, når der skal ses tilbage på 2018, og denne gang har et par KBere været i fokus.

Først og fremmest Caroline Wozniacki. Hun er for anden gang i sin karriere kåret som Årets Sportsnavn af Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Men ikke nok med det.

Caroline Wozniacki har også modtaget B.T. Guld, som er blevet uddelt siden 1930. Det særlige ved den pris er, at det er idrætsudøvere fra stort set samtlige sportsgrene, som står bag kåringen. Det er fjerde gang i karrieren, at den 28-årige tennisspiller modtager prisen.

Fælles for modtagelsen af begge priser ligger Caroline Wozniackis triumf i Australian Open for snart et år siden som Danmarks første vinder nogensinde af en Grand Slam. I disse dage forbereder hun sig på at forsvare titlen down under seedet som nummer tre efter sidste års modstander i finalen, rumæneren Simona Halep, og Angelique Kerber fra Tyskland.

Clara Tauson - Årets Olympiske Håb 2018.

Clara Tauson - Årets Olympiske Håb 2018.

Endnu en KBer befinder sig i Australien for at spille tennis. Det er 16-årige Clara Tauson, der skal deltage i juniorernes Australian Open, hvor hun oven i købet er topseedet. Hun stiller op i Melbourne med prisen som Årets Olympiske Håb, der uddeles af modetøjsvirksomheden Bestseller.

De næste olympiske lege afvikles i Tokyo i Japan i 2020, og begrundelsen for prisen til Clara Tauson har baggrund i et fantastisk 2018, hvor hun har imponeret stort i juniortennis med sejre i flere store internationale turneringer, på trods af at mange af modstanderne har været betydeligt ældre.

KB er stolt over både Wozniacki og Tauson, og vi ønsker begge damer et stort held og lykke i Australian Open.