KBs sølv- og bronzevindere. Foto: Kjøbenhavns Boldklub Tennis Facebook

Lige ved og næsten i DM for hold

Som i 2017 var tennis-næserne i KB sat op efter to gange guld, da de afgørende kampe i DM for hold udendørs blev afviklet i weekenden på anlægget i Pile Allé. Det blev lige ved og næsten i denne omgang.

Herrerne var tættest på, da de nåede frem til finalen mod HIK efter en meget dramatisk semifinalesejr over Gentofte. Kampen blev afgjort i en golden matchtiebreak af Markus Ericsson, der på sin anden matchbold vandt med 10-8 over Christian Sigsgaard.

Finalen mod HIK var en gentagelse af slutkampen fra 2017, og denne gang var gutterne fra Hellerup bare for stærke og sikrede guldet med en sikker sejr på 4-1. Efter de fire singlekampe førte HIK med 3-1, men KBerne har tidligere i løbet af sæsonen vist gode takter i doublerne. Slaget var dog tabt allerede i den første doublekamp, da Christoffer Kønigsfeldt og Holger Nødskov Rune besejrede Markus Ericsson og Frederik Sletting.

Det var første gang i historien, at KB ikke snuppede guldet, siden holdkampene blev kønsopdelt i 2013. Spillerne var naturligvis skuffede, men udtrykte stærke ønsker om revanche, når mesterskaberne indendørs skal afgøres.

Sølvvinderne var Markus Ericsson, Martin Linnet Kildemose, Nicolai Ferrigno, Søren Wedege, Marc Ferrigno, Frederik Sletting og Kasper Elsvad.

Karina Ildor Jacobsgaard. Foto: Christian Fisker

Mai Grage. Foto: Christian Fisker

Damernes guldchancer forsvandt allerede i en dramatisk semifinale mod Birkerød. Som hos herrerne måtte der også spilles en golden matchtiebreak for at finde finalisten. Den tabte Mai Grage med 10-12 til Karen Barritza.

Til gengæld var der ingen tvivl om sejren i bronzekampen, hvor damerne bankede HIK med 5-1 – en slags revanche på forhånd på herrernes vegne. KBerne viste en imponerende gejst og professionel indsats efter skuffelsen i semifinalen.

Julie Noe fik bamsen for sin indsats op til og i slutspillet. De øvrige bronzevindere var Mai Grage, Karina Ildor Jacobsgaard, Louise Flintsø (debut) og Karoline Laursen.

Publikumshygge til DM for hold i Pile Allé. Foto: Christian Fisker