Junior Tenniscamp, La Manga 2018

Den lange vintersæson var ved vejs ende, og det betød at varmen, solen, og ny præparerede grusbaner stod klar lige rundt om hjørnet. Ligesom var det tilfældet med seniorerne, så havde årets træningslejr destination i La Manga, Cartagena, Sydspanien.

26 friske juniorer stod onsdag den 18 april klar om aftenen i Københavns Lufthavn, og med sig havde de et stærkt trænerteam i form af Jamie Coshan, Dean Petersen, og Christian Jargin. Christian Camradt, Paulo Siqueira og Ondrej Kralik ventede på spillerne på hotellet, idet de ugen forinden var af sted med seniorerne.

Det første træningspas på grus var torsdag eftermiddag, idet juniorerne først landede meget sent, og var kommet sent i seng. Træningen de første par dage var meget orienteret omkring grundspillet og tilvænningen til grus. Udendørstennis er væsentligt anderledes end indendørstennis, idet der er flere faktorer som spiller ind på spillet. Vind, sol og skæve opspring er en naturlig del af grussæsonen, og tilvænningen til dette var i højsædet de første par dage.

 

Træningspassene var lagt således, at man trænede to timer om morgenen, spiste frokost, og efterfølgende havde man et træningspas igen. Det sene eftermiddagspas var altid efterfulgt af ca. 30 minutters fysisk træning. Dette kunne være både på banen, men bestemt også udenfor banen. Et af de mest frygtede fysiske træningspas blev døbt bakkeløbet. 100m bakke, en høj stigningsprocent, og en bragende sol, fik hurtigt lagt sig i respekt hos spillerne. Spillerne tog det i stiv arm, og gav altid alt hvad der var tilbage af deres energi.

Forplejning på træningslejre er utrolig vigtig, og man vil gerne holde det så nemt og overskueligt som muligt. Morgenmaden blev dagligt spist på Luigi’s, som havde mange forskellige anretninger klar til spillerne. Frokosten bestod af forskellige varme retter og salater som blev spist på restaurant Tie Break på tennisanlægget. Aftensmaden blev hver aften skiftet ud, således at spillerne fik smagt på mad fra både det italienske, spanske og asiatiske køkken. Dette var med til at skabe variation i maden, og spillerne havde derfor altid noget at se frem til om aftenen.

 

Denne uge var lidt speciel på anlægget, idet der om lørdagen og søndagen skulle spilles Fed Cup mellem Spanien og Paraguay. Spillerne havde derfor mulighed for at komme helt tæt på nogle af verdens bedste kvindelige tennisspillere. Garbine Muguruza og Carla Suarez Navarro, henholdsvis nummer 3 og 25 på WTA listen, stillede op for Spanien, og spillerne havde derfor mulighed for at se dem træne og spille kamp. KB havde erhverve sig 4 fribilletter til kampene, så det var nogle rigtig glade spillere der sad inde på centre court og kunne lade sig blive inspireret.

På trods af næsten 5 timers daglig træning, så havde spillerne masser af energi om aftenen. Den sidste energi blev brugt på fangeleg rundt omkring hotellet, og via dette, skabte spillerne gode og stærke bånd mellem hinanden. Fra trænernes synspunkt, var det dejligt at se spillerne socialiserede med hinanden på kryds og på tværs af køn og alder. Via dette, styrkes klubånden, og vi håber at dette vil fortsætte når spillerne kommer hjem til Danmark igen.

 

De sidste træningspas blev brugt på La Manga Cup 2018, hvor spillerne spillede både og single og doubleturnering. Der blev gået hårdt til værks, og det blev derfor til mange spændende og intense kampe. Vinderne af de respektive rækker vandt fine præmier som de kunne tage med hjem til Danmark.

Fra trænernes side skal der lyde en stor tak til alle spillerne, som var med til at gøre denne træningslejr til en speciel en af slagsen. Der er blevet lagt et stærkt og solidt fundament til årets grussæson, og vi ønsker alle spillerne al held og lykke. Denne sæson bliver ikke god. Den bliver fantastisk!