Flotte resultater af unge KBere

Der blev i den forgangne uge afviklet Tennis Europe turnering for U14 og U16. Spillere fra Holland, Island, Irland, Spanien, Sverige, Danmark med mere var alle klar til at spille om vigtige point til den europæiske rangliste.

Set med danske spilleres øjne er kampe i internationalt regi en stor og vigtig del i deres tennismæssige udvikling. Der er flere forskellige positive ting, som de enkelte spillere kan tage med sig, når de spiller internationale turneringer.

De lærer at spille mod spillere, de ikke kender. De lærer at spille mod forskellige spillertyper, og de får en smag for, hvordan det er at spille i et internationalt miljø. For mange af de spillere, der drømmer om at spille professionelt tennis, giver internationale turneringer på dansk jord en god ide om, hvad man er oppe mod internationalt.

Man kan godt være blandt landets bedste juniorspillere i sin kategori, men sammenlignet med andre nationer er man måske blandt de lidt dårligere spillere. Internationale turneringer kan for mange være en øjenåbner, idet man pludselig indser, hvilken konkurrence man er oppe mod. Dette kan for mange have en positiv indflydelse på deres tennis og give dem et moralt boost og et spark af selvtillid, fordi de indser, hvor fedt det er at spille med i internationale turneringer.

For mange kan det dog også have den modsatte effekt, idet de bliver skræmt væk og næsten bliver bange for at spille turneringer – både nationalt og internationalt. Uanset hvad sikrer deltagelsen ved en turnering en væsentlig ting: kampe og det kan spillerne ikke få nok af.

Den netop afholdte turnering havde også deltagelse af nogle af KBs juniorer. Det er her værd at nævne Olivia Thiemke, som har haft en meget positiv tennismæssig udvikling på det seneste. Olivia spillede sig flot frem til semifinalen efter at have spillet tre maratonkampe i løbet af ugen, men måtte efterfølgende se sig besejret af en velspillende franskmand.

At vinde kampe i tre sæt og efter at have spillet i flere timer giver et stort boost af selvtillid og tro på sig selv. Det er med til at bevise over for spilleren, at de har de nødvendige værktøjer og ressourcer til at vinde kampe. Ikke nok med det, men så sender det et signal til andre hold- og klubkammerater, at hårdt arbejde og viljen til at arbejde hårdt belønner sig. De mange timer både på og uden for banen har været det hele værd, og trænerteamet håber naturligvis, at Olivia fortsat vil lægge det hårde arbejde for dagen.

På trods af et hårdt forår med skader har Felipe Mikkelsen vist stort fighterhjerte, tålmodighed og mod gennem skadesforløbet. Det har resulteret i et stærkt comeback, som blev belønnet med en turneringssejr i double ved den netop afsluttede turnering. Her spillede han med en stærk hollænder, og sammen viste de stort spil fra første til sidste kamp.

Stort tillykke fra trænersiden til alle deltagerne og held og lykke til alle hen over sommeren.