Flot turneringssejr til Clara Tauson 

Clara Tauson vandt i overbevisende stil Grade 1-turneringen i Vrsar, Kroatien. Fra begyndelsen var hun seedet nummer 3 i turneringen, så der var visse forhåbninger om et godt resultat.

Det viste sig at være svære vilkår for alle spillerne at spille på grus på denne årstid. Frost om natten havde gjort banerne så hårde, våde og med is på, at det var lidt tilfældigt, hvordan boldene hoppede, og Clara fandt hurtigt ud af, at dem, der kunne holde fokus, ville nå længst.

Netop at holde fokus er en af Clara Tausons forcer, og hun spillede sig forholdsvis enkelt frem til semifinalen.

Her vandt den unge KBer 6-3, 5-7, 6-1 over Olympe Lancelot, der er nr. 377 på ITF-ranglisten for juniorer. Franskmanden var flot nået frem til semifinalen efter at have været gennem kvalifikationen. Hun slog rigtig mange bolde over nettet, og da boldene i andet sæt blev meget langsomme, var det svære vilkår for Clara Tauson. I tredje sæt var der nye bolde, og det udnyttede Clara Tauson til at udradere franskmanden.

I finalen var hun suveræn og vandt 6-1, 6-2 over Viktoriia Dema fra Ukraine - nr. 44 på  ITF-ranglisten. En sejr, der ikke var så meget at sige om, andet end at Clara Tauson var et niveau over modstanderen.

Hun udtaler fra Kroatien, at det er fedt at have vundet turneringen, at det under hele ugen har været svære forhold, og at hun føler, at hun har spillet på et godt niveau.

Med sejren rykker Clara Tauson op omkring nummer 10 i verden for juniorerne, lidt afhængigt af hvordan det er gået konkurrenterne.

Nu venter der en turnering i Italien, og med den form Clara Tauson viser, er det jo bestemt ikke umuligt at gøre det godt der.

Klubben ønsker Clara stort tillykke med sejren i Kroatien.