Flot punktum i Brasilien af Clara Tauson 

Clara Tauson har afsluttet sine turneringer i Brasilien, hvilket hun gjorde meget imponerende.

Den anden turnering, Clara spillede, var i Porto Alegre og var kategoriseret som en Grade A-turnering, der er rangeret lige under de 4 Grand Slam.

Clara havde fået spillet sig ind på gruset og spillede sig meget flot frem til semifinalen i single. Her mødte hun Manon Leonard, Frankrig, ITF 90, og vandt en tæt kamp 3-6, 7-5, 6-3.

I finalen var Clara oppe imod Leylah Annie Fernandez, Canada, ITF 84. Clara tabte desværre kampen med 3-6, 6-7(4). I første sæt havde Clara svært ved modstanderens forhånd longline. Et sæt hvor man sad og tænkte, at Clara var bedre end modstanderen.

 I andet sæt havde Clara masser af chancer for at lukke sættet, bl.a. to fordele til 4-1 hun ikke fik udnyttet. Clara blev brudt til 4-5, brød tilbage, men måtte se sig brudt igen. Så skulle Clara bryde for at holde kampen i live. Det gjorde hun, men desværre blev tie-breaken det sidste. Et ærgerligt nederlag mod en spiller Clara er bedre end og blot skal løfte sit niveau tre procent for at slå.

Clara fortæller fra Brasilien, at hun er meget tilfreds med sin turnering, at det selvfølgeligt er ærgerligt at tabe en finale, at hun var tømt for kræfter i den sidste kamp, og at hun har fået øjnene op for, at der ikke er nogle af pigerne, hun ikke kan slå, hvis hun spiller på top.

I double gik det også meget flot for Clara. Med sin russiske makker, Tikhonova, vandt de semifinalen 6-1, 6-2 over et par fra Frankrig/England. I finalen stod Clara og makker overfor et par fra Georgien/Polen. Finalen i double blev vundet efter en tæt kamp, 7-5, 4-6, 10-8.

Med pointhøsten i Brasilien og afhængigt af hvordan spillerne foran Clara klarer sig, vil Clara i hvert fald rykke frem som nummer 8-12 på ITF-ranglisten og dermed sikker på at kunne spille med i Grand Slam.

KB ønsker stort tillykke med resultaterne og fremgangen på ranglisten.