En stolt og glad Clara Tauson - europamester for U18-spillere. Foto: Søren Tauson

En stolt og glad Clara Tauson - europamester for U18-spillere. Foto: Søren Tauson

Clara Tauson til tops i Europa

Er man god nok, er man også gammel nok.

Det velkendte mundheld passer fint på Clara Tauson, efter at den blot 15-årige KBer atter har imponeret på tennisbanen.

I weekenden præsterede hun at vinde europamesterskabet for spillere under 18 år i Klosters i Schweiz efter en række flotte kampe, hvor modstanderne ikke bare var ældre – de var også på papiret langt stærkere.

Det generede dog ikke tennistalentet, at hun var yngst af alle og måtte have dispensation for at medvirke. Hun skulle oprindelig have stillet op i U16, men hendes høje placering som nummer 13 på juniorernes ITF-rangliste banede vejen til at konkurrere i U18.

I semifinalen mødte Clara Tauson den schweiziske hjemmebanefavorit Joanne Zuger, der blev besejret med 6-3 og 6-4. Det gav ekstra selvtillid inden finalen, hvor Maja Chwalinska ventede.

Selv om polakken lå 300 pladser over sin danske modstander på ranglisten inden opgøret, lod Clara Tauson sig ikke kyse. Hun tog initiativet fra kampens begyndelse og midt i første sæt snuppede hun et serveparti fra Chwalinska, hvorefter sættet blev vundet med 6-3.

I andet sæt blev Clara Tauson endnu mere dominerende, og i en håndevending førte hun med 5-1. Så drillede nerverne en smule, men Clara Tauson genvandt kontrollen, og på sin anden matchbold vandt hun sættet med 6-3 – og europamesterskabet for U18-spillere – som den anden dansker i historien. Den første var Eva Dyrberg i 1998.

KB ønsker Clara og teamet rundt om hende stort tillykke med titlen.