Foto Christian Fisker

Foto Christian Fisker

Clara Tauson og Fed Cup-holdet rykker op i Group I

Clara Tauson deltog på det danske Fed Cup-landshold sammen med Karen Barritza, Emilie Francati og Maria Jespersen ved Group II i Grækenland.

Det gik rigtig godt og holdet spillede sig frem til oprykningskamp.

Finalekampen skulle spilles mod Israel .

DTF skriver om kampen:

'Vanen tro var første dansker i aktion andensinglen Clara Tauson. Hun skulle op mod verdensranglistens nummer 417, Vlada Ekshibarova. Fra første slag var det svært at se, at israeleren lå mere end 300 pladser foran danskeren.

Clara Tauson var først på alle bolde og leverede gentagne gange vinderslag fra både forhånd og baghånd. Med to breaks undervejs kunne Tauson sætte sig ved siden af Fed Cup-kaptajn, Jens Anker Andersen, med en sætgevinst på 6-2.

”Jeg var lidt nervøs her til morgen, fordi jeg vidste, at jeg var først på, og det kunne blive en afgørende single. Men jeg følte ikke så mange nerver, da jeg kom ind og spille,” siger Clara Tauson.

Med første sæt i hus blev klasseforskellen endnu mere udtalt. Vlada Ekshibarova havde ingen modtræk til Clara Tausons variede angreb. Den 15-årige dansker kom hurtigt på 5-0. Et enkelt parti til israeleren var kun af kosmetisk betydning. Den danske sejr var sikret med overbevisende 6-2, 6-1.

”Jeg føler, at jeg finder mit spil fra starten af. Hun spiller lidt underligt, men jeg kommer rigtig godt fra start, og så kører jeg rimelig meget igennem hende efter første sæt. Jeg er glad for, at jeg kunne præstere under pres,” siger Clara Tauson.'


STORT tillykke til holdet med oprykningen!