Mai Grage udtaget til Fed Cup holdet

Holdet vil bestå af Karen Barritza, Emilie Francati, Mai Grage og Clara Tauson. Danmark spiller i Europe/Africa Zone Group II som skal afgøres i Siauliai, Litauen den 19.-22. April 2017. Her skal Danmark, sammen med blandt andre Norge og Sverige, spille om at rykke op i Zone Group I.

Målsætningen er at Danmark som minimum  skal spille play-off om oprykning til Europe/Africa Zone Group I, men med de modstandere som Danmark kan møde, skal holdet spille op til deres bedste for at dette kan realiseres.

Caroline Wozniacki deltager ikke på holdet, men er positiv i forhold til at være en del af holdet fremover. Caroline Wozniacki udtaler: “Det er desværre ikke muligt for mig at være en del af holdet i år. Jeg havde sidste sæson mange skader, og jeg har valgt at imødegå dette ved blandt at spille færre turneringer og ikke deltage i fed-cup i år. Generelt for at have et mere strømlinet og ikke så pakket program, også i forhold til skift af underlag.” Hun fortsætter: “Jeg håber, at jeg kan holde mig fri for skader i år. Jeg ønsker alt det bedste for holdet, og håber at mit fravær i år kan give nogle af de unge talentfulde spillere mulighed for at udvikle sig og samle vigtig erfaring”.

Spillerne

Karen Barritza – 24 år, nummer 412 på WTA-ranglisten
Emilie Francati – 19 år, nummer 688 på WTA-ranglisten
Mai Grage – 24 år, urangeret
Clara Tauson – 14 år, nummer 170 på ITF Juniors-ranglisten

Kort om Fed Cup Europe/Africa Zone Group II 2017

Holdende opdeles i to puljer af fire hold. Vinderen af hver pulje skal spille mod nummer to fra den anden pulje. Vinderne af de opgør rykker op i Europe/Africa Zone Group I i 2018. Nummer tre fra hver pulje spiller mod nummer fire fra modsatte pulje. Taberne af disse opgør rykker ned i Europe/Africa Zone Group III.