UM ude 2016 i HIK med flere medaljer til KB

Cremen af dansk junior tennis var samlet på HIKs dejlige anlæg i uge 27, for at kåre Danmarksmestre i single/double/mix i aldersklasserne U12/14/16/18.

KB spillerne var fordelt i alle aldersklasser og rækker.

I U12 pigesingle blev Divine Nweke danske mester i single med en finale sejr over en spiller fra Lyngby på 63 26 60. Divine har nu vundet U12 singlerækken både ude og inde i 2016, og året som anden års U12 har derfor været en stor succes for Divine. I mixdouble blev det til sølv for Divine og klubkammerat Alexander Borup, i finalen tabte de til to spillere fra Lyngby/SIF, KB doublen havde endda matchbolde, så det var stolpe ud, men flot af parret af vinde sølv. Divine vandt bronze i pigedouble, hvor det let kunne være blevet til mere, men desværre blev Divines makker fra HIK skadet undervejs i turneringen, og de måtte trække sig fra semifinalen.

I U12 drengesingle var det utrolig glædeligt, at 5 KB (Konstantin Kruger, Christoffer Delfort, Alexander Borup, Marcus Jørgensen, Kaspar Thielsen) var at finde i hovedturneringen, desværre blev de alle stoppet inden de afgørende kampe, men det lover godt for fremtiden.

I U14 rækken blev det til flot bronze i drengesingle til Felipe Mikkelsen, dette er Felipes første single medalje ved et UM, men helt sikkert ikke den sidste. Til det hører en lille forhistorie:” I maj 2014 skiftede Felipe til KB, dengang var han 2 års U12 og lå nr. 31 her lidt over to år senere er det blevet til en bronze medalje i single og en rangering som nr. 4 på ranglisten”. Dette skyldes i høj Felipes ydmyghed og arbejdsindsats på banen, og der skal nok være meget mere i vente fra Amagerdrengen i fremtiden. I mixdouble blev det til sølv for Felipe og klubveninden Olivia Thiemke, der undervejs både slog både sed. 2 og 4 ud af turneringen. I finalen var de desværre oppe mod et godt par fra HIK/Roskilde. Til sidst kommer solskins historien om en gruppe U14 drenge, som KB kan være utrolig stolte af: Mattias Passage, Frederik Larsen og Lukas Wendelboe var tre drenge med en mission ved dette UM. Frederik & Matias skulle igennem kvalifikationen, men her stoppede det ikke for dem, Frederik gik fra kvallen til kvartfinalen i single, og Matias gik flot til anden runde. Frederik var tæt på at tvinge kvartfinalen ud i tre set mod en spiller fra Skovbakken, desværre svigtede serven i de afgørende situationer, men Frederik var slet ikke færdig ved dette UM endnu. Sammen med Lukas gik de hele vejen til finalen i drengedouble som useedet par, er dette en utrolig flot bedrift, og guld var bestemt inde for rækkevidde, men det blev til sølv efter et tæt 46 67 nederlag til drengene, hvor de endda havde flere set bolde i andet set. Udover de ovenfor nævnte drenge, har KB yderligere 6-7 U14 drengespillere, som også kunne have lavet en lignende præstation, så det lover virkelig godt for fremtiden.

I U16 rækken var det KB over hele linjen inden finaledagen, desværre faldt vi lidt af i singlefinalerne. Karoline Laursen havde virkelig fundet formen i denne UM ugen, og vandt medalje i alle tre rækker. I single blev det til sølv efter en marathonkamp mod en HRT spiller, som er utrættelig, men alt ære og respekt til Karoline, som hele kampen igennem kæmpede det bedste hun havde lært, og i tredje set var tæt på at vende 0-5 til 5-5, men det glippede lige til sidst. I double blev det til Bronze med Amanada Rohde, i Mix blev det bronze med Vladimir Ristic. Hos drengene havde KB tre drenge der på forhånd kunne vinde guld, Eric Vanshelboim røg i kvartfinalen til William Gormsen, og William røg i semifinalen til en spiller fra Fyn, og samme spiller fra Fyn slog Jesper Jørgensen i finalen. Desværre ramte Jesper ikke rigtig niveau i finalen, dar han ikke fik lagt det tunge pres på modstanderen, som han normalt er i stand til, og derfor blev kampen spillet lidt for meget på modstanderens præmisser, men Jesper har efterfølgende denne sommer, spillet et utroligt flot hold EM for Danmark. I mixdouble vandt Eric Vanshelboim & Amanda Rohde guld, de to har næsten kendt hinanden hele livet, og når de spiller mixdouble sammen, får de bestemt det bedste frem i hinanden. Undervejs tabte de to KB’ere kun 1 set.

Hos de ældste U18, blev det til guld for Kasper Elsvad i herredouble med en makker fra Skovbakken, i finalen slog de Martin Nygård fra KB og en spiller fra Lyngby. Kasper vandt bronze i single. Nikolaj Katic vandt bronze i både single og double med en makker fra Hvidovre.  Emilie Hansen vandt bronze i pigedouble med en spiller fra Lyngby, og bronze i mix med en fra Roskilde.

Stort tillykke til alle KB deltagere, både dem som endte med medalje i hånden, og dem som ikke nåede helt så langt. I skal være stolt af jer selv, og den måde i alle på fornemmeste vis repræsentere KB på.

Dette års UM vil udover de sportslige præstationer, blive husket mere for alle regnvejrs pauserne, som satte arrangørerne på prøve, dette klarede alle spilere dog til UG og kryds og slange. Der skal lyde en stor tak til HIK og DTF for et super arrangement, samt trænerteamet fra KB, som var til stede under UM. Nu venter et efterår med Tennis Europe, GPS junior og et junior holdslutspil alle afholdt på KB.