Træningslejr i Tyrkiet på Starlight Hotel and Spa

Fredag den. 15 april 2016, stod 79 forventningsfulde trænere og spillere klar til at flyve til Antalya, Tyrkiet, for at begynde forberedelserne til den forestående grussæson som ligger lige for døren.

Det store antal skyldes at det var en blanding af både elitespillere, KTU spillere og motionister, hvilket var med til at gøre turen mere social og inspirerende for alle.

Efter en lang udrejse og meget sen ankomst til hotellet (04.00 lørdag morgen), var der ikke mulighed for den lange nattesøvn idet første træningspas for elitespillerne var kl. 11.00. Der var derfor af naturlige årsager nogle trætte spillere der mødte op til det første gruspas, men solens varme stråler, nypreparerede baner, samt gode træningsmakkere var med til at underminere søvnmanglen, og der blev gået godt til verks hos spillerne. KTU spillerne og motionisterne havde den fordel at de alle kunne sove en time længere end juniorerne, men ligeledes blev søvnmanglen undermineret efter at de alle var kommet ud og fik set solens stråler.  Førstedagen bød ydermere på et træningspas mere til hver af grupperne, så det var med forståelse at de fleste af deltagerne lå tidligt i sengen den første aften.

Dagene var opdelt således at eliten trænede fra kl. 09.00-10.30 efterfulgt af fælles udstrækning ved banerene, frokost fra 12.30, samt træning igen fra 15.00-16.30 efterfulgt af fysisk træning som bestod af enten fodbold, løb, eller udstrækning. Trænerne havde aftenen forinden valgt et tema som skulle være fokuspunkt for formiddagens træning, så man altid havde noget specifikt at arbejde på. Dette gjaldt både elite og motionister. Eftermiddagspasset var mere point orienteret, men der kunne altid findes andre løsninger hvis der var stemning for det.

Fritiden blev naturligvis tilbragt på de hvide lænestole ved poolen med solbriller på øjnene og nogle varme beats som var med til at øge stemningen. Nogle af spillerne kunne dog ikke forstå at gennemstegningen af solstrålerne var med til at gøre deres kinder og skuldre mere røde end en bøf på grillen.  Måske det skyldes at vores blege ben ikke havde set dagens lys efter en hård vinter?

KTU spillerne og motionisterne trænede fra 10.30-12.00 efterfulgt af fælles udstrækning (for dem der havde lyst), frokost fra ca. 12.30 og et træningspas mere fra 16.30-18.00 som igen blev efterfulgt af udstrækning og yoga på græstæppet ved siden af banerne. Fritiden blev tilbragt lidt mere i skyggen ved poolen (sammenlignet med de yngre spillere), værelserne, eller på banerne (for dem der havde lyst til at spille mere). Også her blev der dagligt gået hårdt til værk, og efter sigende så fysioterapeut Christian rigeligt af trætte lemmer om aftenen som trængte til en kærlig hånd så man kunne være klar til næste dags træning.

I forlængelse af at gøre turen interessant, så fik KTU spillerne og motionisterne om tirsdagen tilbuddet om at komme til Side og opleve lidt mere af Tyrkiske kultur, og det var bestemt også nogle glade deltagere som kom hjem om aftenen og fortalte om deres tur til Side. Altid rart med lidt inspiration og forandring fra vores ellers travle hverdag.

Sidste træningsdag om torsdagen bød på en stor samlet turneringen hvor holdene blev blandet, således at de gode blev parret med de mindre gode, de ældre med de yngre, højeste med laveste osv. Der blev derefter spillet 5 gange 14 minutters kampe og til sidste endte man med at finde en vinder. Et godt initiativ idet det gør turen mere social og venskaber bliver skabt. Alle spillede det bedste de havde lært, og alle havde en hyggelig eftermiddag.

Fredag var hjemrejsedag, turen var knap så lang som udrejsen, men stadig lang. Det positive var at vi alle var tidligt hjemme, så hvis man ville nå at se James Bond kl. 21.00 på TV2, så kunne man uden problemer nå det.

På vegne af trænerteamet og spillerne, vil jeg have lov til at sige tak til alle deltagerne på turen. Jeres entusiasme og engagement er med til at gøre vores hverdag interessant, og det er med til at gøre os alle bedre, og får det bedste frem i os alle. I ønskes alle en rigtig god grussæson, sejre, samt lange varme sommeraftner på KB. Vi ser frem til at se jer alle igen snarest, til turneringer og holdkampe for alle vores hold.

 

All the best,

 

Coach K.