Status fra KBs 1. hold

Efter en hård indendørssæson for KBs førstehold, hvor herrerne ikke nåede i slutspillet og damerne fik en sølvmedalje, har mange sat spørgsmålstegn ved om KB er i krise. Er det slutningen på de mange år, hvor KB har markeret sig som det klart bedste hold både på herre og damesiden? Har KB overhoved gode spillere længere? Og bliver det til medaljer den kommende sæson? Denne artikel har til mål at aflive de mange negative og triste tanker som KB’ere måtte gå med og give et billede af forventningerne til den kommende udendørssæson for begge hold.

KB har stadig gode spillere, men vi står over for nogle udfordringer

For herrerne var det især en trist indendørssæson, da det kun for anden gang i KBs historie ikke lykkedes at kvalificere sig til slutspillet i DM for hold. Dårlig start, skadede spillere og modstandere, der hungrede efter at slå KB var cocktailen, der gjorde at slutspillet blev misset. Mangel på gode spillere var ikke grunden! KB er stadig en klub med mange dygtige unge og ældre talenter. Dog står vi over for nogle udfordringer på spillersiden. For det første måtte vi sige farvel til den altid smilende og storspillende Thomas Kroman, der har valgt at flytte til HIK. For det andet rejser flere af vores dygtige unge talenter til USA på college til sommer. Det drejer sig om Johannes Ingildsen, Benjamin Hannestad, Simon Fris Søndergaard og Peter Foersom. De to førstnævnte har i den grad markeret sig på førsteholdet og Johannes vandt tilmed DM titlen i single indendørs i år. Collegevejen er en attraktiv vej at følge for unge dygtige spillere, der kan få lov at kombinere uddannelse og tennis på højt plan på en måde, som ikke ses her hjemme i Danmark. Det gør dog at drengene i fremtiden ikke vil være en del af den daglige træning og det vil kun være muligt at deltage ved meget få holdkampe.

Til gengæld kan vi byde to nye spillere velkommen i klubben. Mohammed Shabib og Frederik Ørvad er en kæmpe forstærkning på herreholdet og i den daglige træning.

Mohammed Shabib, tidligere ATK-spiller, vil med sit meget aggressive spil og fighterindstilling komme til at spille en afgørende rolle for herrerne. Mohammed har tidligere rejst verden rundt for at jagte ATP-points, men har nu skruet ned for flyveturene og studerer i stedet. Det holder ham dog ikke fra at træne hårdt og gå efter medaljer ved både individuel og hold DM. Det er tidligere blevet til to gange sølv i single til DM og en enkelt double-titel.

Ydermere kan vi sige velkommen tilbage til Frederik Ørvad, der ligeledes er en forstærkning til herreholdet. Frederik afslutter gymnasiet her til sommer og skal efterfølgende prøve kræfterne af på internationalt plan som fuldtidstennisspiller. Hans mål for den kommende sæson er at vinde guld med herreholdet.

Udover nye danske spillere, så figurerer der også tre nye udenlandske spillere på KBs rangliste. Daniel Berta, der tidligere har været nummer et på junior ITF-touren, Pablo Figueroa der i sine yngre dage har vundet en række Future-turneringer samt unge Fred Simonsson som i april 2016 var rangeret som 645 på ATP-ranglisten. Forhåbentlig kommer de til at være en del af holdet og vise tennis i høj klasse på dansk jord.

Medaljer i den kommende sæson?

Nederlag er ikke altid en dårlig ting. Herrerne og trænerne er motiverede som aldrig før til at hive medaljer hjem på gruset. Med en trup bestående af Martin Pedersen, (Simon Fris Søndergaard), (Johannes Ingildsen), Mohammed Shabib, Frederik Ørvad og Kasper Elsvad  samt muligheder for at spille med tre nye udlændinge, skal den kommende sæson nok blive spændende.

For pigerne var indendørssæsonen også en ærgrelse, men det er svært at være bitter, når man taber til et bedre hold. Guldet gik til Gentoftes damer, der har udviklet sig enormt meget på det sidste. Sølvet har også motiveret alle pigerne til at træne hårdere. Med de tre unge, dygtige og hårdt trænende piger - Julie Noe, Frederikke Svarre og Rebekka Hillingsø  - samt de to mere rutinerede spillere – Mai Grage og Karina Ildor Jacobsgaard vil der blive kamp om medajlerne. Dog har Mai Grage været skadet i en længere periode, og det lader til ikke at gå fremad, og Julie Noe døjer med en skulderskade. Men så er det godt, at der er massere at unge talenter, der er klar til at hoppe ind b.la. Emilie K. Hansen, der havde debut indendørs og klarede det umådeligt flot.

Hvad mangler der?

Mange af førsteholdsspillerne spiller tilmed også holdkampe i andre lande. Hvad får dem til at bruge en hel weekend på at spille tennis for et andet hold i udlandet? Der tegner sig et tydeligt mønster, efter at have spurgt alle spillerne: tilskuerne og holdfølelsen. Man spiller ikke kun for sig selv, man føler sig som en del af noget meget værdifuldt og det hæver ens niveau gevaldigt. Derfor vil førsteholdet gøre en indsats for at lokke flere KB’ere til holdkampene og håber at det vil lykkes, for det vil motivere dem endnu mere til at gå efter trofæet.