Fin medaljehøst for KBs spillere til DM Ude 2016

Der er i den forgange uge blevet spillet DM Ude i Hareskov-Værløse Tennisklub, og flere af KBs spillere gjorde god figur ved mesterskaberne.

Flere af den absolute danske elite havde på forhånd meldt afbud til dette års DM, hvilket gav muligheden for nye spillere til at komme lang i de enkelte rækker. Noget som mange af KBs spillere naturligvis så muligheden i.

I damesinglerækken var KB repræsenteret af fem spillere, hvoraf to var seedet til at gå langt. Frederikke Svarre gik længst fra KB, kvartfinalen blev denne gang endestationen i single. Undervejs havde Frederikke slået en anden KBer, Karoline Laursen, som også gjorde god figur i damedoublen. Rebekka Hillingsø tabte i første runde til den senere vinder Clara Tauson (Gentofte), og ligeledes tabte Emilie K. S. Hansen i første runde. Amanda Rohde spillede sig videre til anden runde efter at have kommet igennem kvalifikationen.

Damedoublen viste sig at blive god for KBs spillere, idet at Amanda Rohde og Karoline Laursen havde spillet sig til semifinalen, men måtte se sig besejret af et velspillende par, Frederikke Svarre og Frederikke Uhrskov Støchkel. Sidstenævnte måtte dog se sig besejret i finalen af Hannah Viller Møller og Emilie Håkansson. En kendsgerning er dog, at KB havde spillet sig frem til to bronzemedaljer (Amanda og Karoline), samt en sølvmedalje (Frederikke).

I herresinglerækken havde KB hele ni spillere i hovedrunden fra start, klart mest af alle klubber i Danmark. Thomas Schwencke, Julius Gormsen, Frederik Ørvad, Kasper Elsvad og Jesper Andi Jørgensen måtte efter mange velspillende kampe forlade turneringen efter første runde. Eric Vanshelboim, Nikolaj Katic, og Mohamed Shabib spillede sig alle videre til anden runde, men måtte se sig besejret her. Johannes Ingildsen (seedet 2) spillede sig flot frem til semifinalen, og tabte her til den senere vinder Christian Sigsgaard (Gentofte) i to sæt. Endnu en bronzemedalje til KB.

Johannes fik dog stor success med sin doublemakker Christian Sigsgaard idet parret vandt doublerækken over to KBere, Frederik Ørvad og Nikolaj Katic. En stærk præstation af alle tre KBere som dermed kunne tilføje to sølvmedaljer (Frederik og Nikolaj) samt en guldmedalje (Johannes) til samlingen.

I mixeddoublerækken blev det også til metal, idet Ondrej Kralik sammen med sin makker Frederikke Uhrskov Støchkel (Holte) vandt bronze ved mesterskaberne. Parret måtte se sig slået af KBs Frederikke Svarre og Kasper Elsvad som igen måtte se sig besejret i finalen af Philip Ørnø og Emilie Francati. Yderligere tre medaljer til den totale samling, bronze (Ondrej), sølv (Frederikke og Kasper)

En opsummering af medaljerne viser at KBs spillere igen var aktive og stærke ved de Danske Mesterskaber, hvilket må give håb for fremtiden. Alt i alt, en guld (herredouble), to sølv (herredouble, mixeddouble) og tre bronze (herresingle, damedouble, mixeddouble).