Fed-Cup holdet udtaget med flere KB'ere på

Caroline Wozniacki, KB Karen Barritza (tidligere Barbat), Birkerød, Emilie Francati, Gentofte og Mai Grage, KB er udtaget til det danske Fed Cup-landshold, der den 13.-16. april deltager i Europa/Afrika Group II i Gezira Club i Kairo i Egypten.

Tilmeldte nationer foruden Danmark og værtslandet er: Bosnien-Herzegovina, Finland, Litauen, Liechtenstein, Østrig og Slovenien.

Mandskaberne inddeles i to puljer á fire. Sidst på ugen – eksakt lørdag den 16. april – dyster A1 vs. B2, A2 vs. B1 og A3 vs. B4, A4 vs. B3 på grus om enten op- eller nedrykning.

Fed Cup-kaptajn Kenneth Carlsen forventer tætte opgør undervejs på det tredjehøjeste Fed Cup-niveau.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at levere et godt resultat i Egypten. Der er stærke nationer med i denne division, så vi skal spille op til vores bedste for at lave resultater, hvilket vi selvfølgelig tror på, vi formår,” siger Kenneth Carlsen.

Danmarks Fed Cup-hold tabte i 2013 og 2014 de afgørende kvalifikationsfinaler i Europa/Afrika Group III til henholdsvis Liechtenstein og Estland. I 2015 lykkedes det heldigvis at sikre et avancement. Dette skete i Montenegro via samlede sejre over Algeriet, Norge og Grækenland.

 

Fed Cup-holdet 2016

Caroline Wozniacki, 25 år, KB, nummer 25 på WTA-verdensranglisten i single.

Karen Barritza, 23 år, Birkerød, nummer 539 på WTA-verdensranglisten i single.

Emilie Francati, 18 år, Gentofte, nummer 778 på WTA-verdensranglisten i single.

Mai Grage, 23 år, KB, urangeret.

Fed Cup-kaptajn Kenneth Carlsen, DTF-sportschef/træner Jens Anker Buus Andersen.