Leo Dannin

Leo Dannin findes på en fremtrædende plads i KB's og dansk fodbolds historie. Han blev født 26. marts 1898 og var søn af en cigarfabrikant. Han læste jura og tog sin kandidateksamen i 1923

Han kom til klubben i 1910, og som fodboldspiller fik han 60 kampe for KB og 9 for landsholdet, inden en knæskade pådraget i en englænderkamp i Idrætsparken, alt for tidligt afbrød hans sportskarriere.

I 1928 blev han valgt ind i bestyrelsen og blev med sin skarpe økonomiske sans kasserer allerede året efter.

Leo Dannin var af jødisk afstamning og måtte flygte til Sverige i 1943. Her blev han leder af Dansk idrætskontor, som arrangerede 2 fodboldturneringer i sommeren 1944.

Dannin blev den tredie store triumviratet "Ove frederiksen-Einar Middelboe-Leo Dannin", der styrede klubben i en lille menneskealder, og som fik skabt KB Hallen med alle dens fordele og aspekter.

Også DBU og Stævnet fik gavn af Leo, og i mange år var han DBU's kasserer. Han var lykkelig, da han i 1964 var primus motor i DBU's festligheder omkring 75 års jubilæet. DIF havde ligeledes bud efter ham, da idrætsforbundet blev 75 år, og atter var han manden, der fik alt til at klappe til enhvervs tilfredshed og beundring.

I 1951 blev han æresmedlen og døde 15. september 1971 - kun 5 år før KBs 100 års fødelsdag. Han ligger begravet på Frederiksberg ældste kirkegård.