Ludvig Sylow

Han fik på KBs førstehold i cricket og fodbold over 100 kampe i alt. Men det var som leder, han først og fremmest tjente sine sporer i KB. Ludvig Sylow var Soraner og meldte i 1879, 18 år gammel, ind i KB. Han var en meget elegant fodbold- og cricketspiller, og på sine lidt ældre dage blev han meget ivrig på tennisbanen. Han skal have været et fantastisk livstykke.

Ludvig Sylow blev formand for såvel KB (1887-1888 og 1901-1906) og for DBU (1911-1918).

Ludvig Sylow blev en historisk skikkelse i KB. Han var med, da de først mål blev scoret og de første cricketslag blev slået på Rosenborg Eksercerplads, han var med til indkøbet af grunden på Peter Bangs Vej og fik set mange fodboldkampe her, og han havde sin store andel i gennemførelse af de første kampe, KB havde med englændere i fodbold, cricket og tennis. De fleste af forbindelserne over til sportens moderland havde han formidlet.

Ludvig Sylow fik sågar opkaldt en stor turnering efter sig – ”Sylow Turneringen 1918” – en forgænger for vore dages landsdækkende Pokalturnering.

Den fornøjelige og hjælpsomme Sylow blev hædret på alle leder og kanter for sit arbejde i KB og dansk idræt. Allerede i 1888 havde KB'erne i den grad lært at påskønne ham, at han blev æresmedlem, skønt han kun var 27 år, og i 1918 blev han Ridder af Dannebrog.

Ludvig Sylow tildeltes også Dansk Idrætsforbunds Ærestegn og DBU’s æresemblem i guld.

Sylow døde i 1933 – 72 år gammel og indsatte i sit testamente KB som universalarving og forblev således fodboldspillet tro hele sit liv! Sin kærlighed til KB viste han til det sidste. Klubben blev universalarving til den formue, han efterlod sig.