KB’s fødselsdag 26. april 2022

Den 26. april 1876 blev KB stiftet, og på denne dag anno 2022 fejrede vi klubbens 146-års fødselsdag traditionen tro med udlevering af priser og legater til klubbens medlemmer og frivillige ledere.

Først og størst var afsløringen af årets æresgallerist, Karl Aage Dalgaard.

Først og størst var afsløringen af årets æresgallerist, Karl Aage Dalgaard.

Æresgallerist Karl Aages frivillige indsats går mere end 50 år tilbage, og som han selv udtrykte det - mere udenfor stregerne end indenfor. Karl Aage er journalist, og det er også formidling, han primært har bidraget med, hvad enten det er til medlemsbladet KB'eren, som speaker i Frederiksberg Idrætspark, som presseansvarlig til Audi KB Cup, kampprogrammer med meget mere.

I dag er Karl Aage fortsat aktiv, når artikler skal kreeres, ligesom hans ordentlighed gør ham til et skattet medlem i Sct. Marcus Ordenens præsidium, naturligvis som ordenssekretær. Sportsligt er det på tennisbanerne Karl Aage nu udfolder sig, hvor hans snedige placeringer på banen omtales mere end både for- og baghånd!

Et STORT KB-hjerte banker i Karl Aages bryst!

Kjøbenhavns Erhvervsklub giver årligt Æresgalleristen mulighed for at donere 10.000 kr. til en aktivitet, projekt eller lignende på KB. Karl Aage har valgt at videregive beløbet til KB's piger i fodboldafdelingen.

Mindepolalen "Granen" blev i år uddelt til William Bøving.

Mindepolalen "Granen" blev i år uddelt til William Bøving.

Mindepokalen ”Granen” er den fornemste hædersbevisning i KB Fodbolds ungdomsafdeling.

Pokalen er tidligere uddelt til blandt andre Michael Laudrup, William Kvist, Thomas Delaney, Andreas Cornelius, Jonas Wind og Mohamed Daramy.

Modtageren af ”Granen” får på fødselsdagen overrakt Mindepokalen, hvor samtlige modtageres navne er indgraveret. Med sig hjem har William fået en miniudgave af Mindepokalen i sølv med eget navn indgraveret.

Som det nu efterhånden er en tradition, er det Jørgen Glidov Fonden, der donerer såvel minipokal som indgraveringer – tak. 

William kom til KB som 10-årig og har via KB's ungdomshold og efterfølgende FCK Talent udviklet sig til nu at være en del af FCK's superligatrup og fast mand på U21-landsholdet. Næsten 40 kampe på superligaholdet er det blevet til, og samtidigt har William prioriteret at færdiggøre sin studentereksamen, hvor han på Øregaard snart har sidste skoledag, et antal eksaminer og så på med studenterhuen. William fortæller, at han både glæder sig til at få huen på og ikke mindst til den kommende sæson alene at kunne koncentrere sig om et fuldtidsjob – fodboldspiller i FC København.

Med selvtillid og ordet i sin magt holdt William en fin takketale på KB's fødselsdag, hvor han kom vidt omkring i foreningens betydning for ham og ikke mindst udviklingen i FCK Talent, hvor chefen Sune Smith Nielsen fik en stor tak for sin indsats for William.   

Tillykke William – gør dig umage, både med eksamen og de sidste nervepirrende kampe i Superligaen – og alt det bedste fremover.

Leo Dannins Studielegat gik i år til Jakob Laudrup og Simon Friis Søndergaard.

Leo Dannins Studielegat gik i år til Jakob Laudrup og Simon Friis Søndergaard.

Leo Dannins Studielegat gik til fodboldspiller Jakob Laudrup og tennisspiller Simon Friis Søndergaard, som modtog et studielegat på hver 12.000 kr.

Jakob kom til KB, da han startede et ungsenior-fodboldhold i 2019. Her er Jakob ansvarlig og samlingspunkt for det administrative, sportslige og sociale område. Jakob engagerer sig også i klubben med forslag til udvikling af og forståelse for fællesskabet i klubben. Han har været aktiv med input til, hvordan vi i KB Fodbold kan tiltrække og fastholde flere seniorspillere – særligt de unge og studerende.

Simon har været medlem af KB siden 2011, hvor han kom til klubben som en af de bedste juniorer i landet. Simon har igennem hele sin juniortid været en toneangivende spiller i dansk tennis, hvilket har givet ham flere guldmedaljer ved de danske mesterskaber for juniorer. Som junior har Simon deltaget ved flere Grand Slam-turneringer og haft en højeste rangering som nummer 31 i verden.

KB’s Ungdomslederpris gik til Christian Berg.

KB’s Ungdomslederpris gik til Christian Berg.

Træner på U11B, U15 og KB+-træner.

I sin omgang med vores børne- og ungdomsspillere er Christian en væsentlig figur.

Som frivillig fodboldtræner bruger man mange af ugens sparsomme timer med spillere, og vi har som forening og fodboldklub en kerneopgave i at videregive gode sunde værdier til vores medlemmer, og det tager Christian et stort ansvar for.

Hans begejstring for spillet skinner igennem på træningsbanen, og alt er med spilleren i centrum og respekt for helheden på årgangen.

Som tak for Christians begejstring for spillet, ansvarlighed for helhederne og engagement i klubben, er han tildelt prisen som årets ungdomsleder.

Anders B. Hansens Mindelegat gik til Michael Sørensen og Jamie Axkær Jones.

Anders B. Hansens Mindelegat gik til Michael Sørensen og Jamie Axkær Jones.

Mikael træner på U15+ om mandagen, holdtræning om tirsdagen, fysisk træning i den lille hal om onsdagen, holdtræning om torsdagen – og spiller selv på M+ 40 Øst-hold.

Michael har været træner i klubben i mange år, og hans engagement er uvurderligt, og han er selv et uvurderligt aktiv for KB. For sit store engagement i klubben er han tildelt Anders B. Hansens Mindelegat.  

Jamie spiller på U16 og har spillet i KB siden U5.

På sit fodboldhold er Jamie en vellidt skikkelse, en god holdkammerat, og han går forrest i alle henseender. 

For Jamies hårde arbejde og sit vindende væsen anerkendes han med Anders B. Hansens Mindelegat.

KB Cricket Ungdomslegat gik til Adyan Sajjad.

KB Cricket Ungdomslegat gik til Adyan Sajjad.

Adyan er nemlig både en fighter og en klog cricketspiller, der aldrig giver op, og han gør altid sit bedste for at løse de opgaver, han får til kampe og træning.

Adyan er en rigtig holdspiller og klubkammerat. Han møder altid op til træning med godt humør og har en god og høflig fremtoning. Han gør sig umage i at hjælpe sine holdkammerater og skabe en god stemning på holdet.

Der banker et stort loyalt KB-hjerte i Adyan, samtidig med at han er et stort crickettalent. Derfor er han også med i Master Class, et program designet til at udfordre vores bedste ungdomsspillere.

KB Fodbolds ungdomslegater gik til Marcus Helmo Skov, Alexander Dannerfjord og Niklas Ravn.

KB Fodbolds ungdomslegater gik til Marcus Helmo Skov, Alexander Dannerfjord og Niklas Ravn.

Marcus er i begrebets yderste forstand dét, vi kan kalde for en vaskeægte KB'er. Marcus blev født og indmeldt i KB 12. oktober 2007.

Marcus har på forbilledlig vis passet sin fodboldtræning og gjort sig umage, når han har trukket KB's trøje over hovedet.

Det seneste år har Marcus påtaget sig yderligere ansvar i klubben, da han er blevet KB+-træner i vores børneafdeling. Her er han hver tirsdag med til at give vores U10-spillere gode oplevelser med sporten. For sit store engagement er Marcus tildelt KB's fødselsdagslegat.

Alexander er en vigtig skikkelse i vores ungdomsafdeling. ‘Danner’ har været i klubben siden U5, og siden da har hans begejstring for spillet ikke været til at tage fejl af. På holdet er han en samlende figur, der altid kommer med et smil, og han bidrager til den gode stemning under træningen. 

Alexander tildeles KB's fødselsdagslegat for sit gode væsen og sin betydning for sit hold og vores klub. 

Niklas anerkendes med sit store engement, sit hårde arbejde og behagelige væsen. Når holdet har brug for hjælp, kan vi altid regne med Niklas. 

Niklas' engagement i klubben er vigtig for miljøet og for kulturen, for han er en ægte KB'er. Så meget at han endda har påtaget sig noget ansvar for nogle af de yngre spillere, hvor han er træner på U15. 

Niklas er ambitiøs, hårdtarbejdende og en god holdkammerat. Alt sammen egenskaber, som beskriver en god KB'er.

KB Tennis ungdomslegater gik til Vilma Krebs Hyllested, Elin Brun Créton og Kristoffer Pødenphant.

KB Tennis ungdomslegater gik til Vilma Krebs Hyllested, Elin Brun Créton og Kristoffer Pødenphant.

Vilma kom til klubben for tre år siden, hvor hun meget hurtigt blev en integreret del af KB. Udover at være en dygtig tennisspiller er Vilma en person, der er vellidt blandt alle spillere. Hun har en god humor, er god til at organisere sociale ting, og Vilma elsker bare at være på KB.

Sportsligt har det sidste år været rigtig flot for Vilma. Hun er blevet en fast del af klubbens meget unge 1. hold, hun var med til at vinde hold DM-guld, og hun er på et år rykket fra nummer 2.054 til nummer 341 på ITF-ranglisten for juniorer. Ranglisten omfatter alle juniortennis-spillere i verden, og målsætningen for Vilma er, at hun skal deltage i Grand Slam-turneringer i 2023.

Elin er en meget pligtopfyldende pige, der finder det rigtig vigtigt at have gode relationer til alle spillere i klubben. Pligtopfyldende fordi hun passer sin træning på en fantastisk professionel måde, aldrig afbud, stiller altid op for klubben og påtager sig ansvaret som kaptajn til de holdkampe, hun deltager i.

Typer som Elin, der har KB i hjertet og som går forrest for andre, er meget vigtige typer i KB's tennisafdeling for juniorer. At KB betyder meget for Elin, kan også ses ved, at Elin giver noget tilbage til klubben ved at være hjælpetræner og give noget af sin erfaring videre.

Sportsligt er det gået rigtig godt med Elin gennem alle årene. Elin er stille og roligt blevet en bedre tennisspiller, og hun er blandt de 15 bedste spillere i en rigtig stærk årgang 2004-05.

Kristoffer har gennem alle årene spillet i KB og har fået KB helt ind under huden.

Kristoffer er en type, der sætter en dyd i at være til træning, give sig fuldt ud og ikke mindst at være en rigtig god og vellidt kammerat. Kristoffer er nummer fem på den danske rangliste.

Kristoffer har valgt at gå på Team Danmark-linjen på Falkonergårdens Gymnasium. Det betyder mere tid til tennis og en masse gode kammeratskaber med andre tennisspillere. Det får man rigtig meget ud af på sigt.

Jørgen Glidov Fondens rejselegat gik til Mikkel Heriba og Allan Villy Jensen.

Jørgen Glidov Fondens rejselegat gik til Mikkel Heriba og Allan Villy Jensen.

Godots rejselegat gik til U19 v/Dennis Ravn og Jens Nielsen.

Godots rejselegat gik til U19 v/Dennis Ravn og Jens Nielsen.

U19 har haft en svær begyndelse. Der er mange nye relationer, som skal skabes, når to årgange slås sammen. Der er mange nye ansigter, og der er en gruppe spillere, som kommer 'hjem' fra efterskoleophold og skal reintegreres i truppen. Spillerne starter en ny tilværelse i deres uddannelsesforløb, hvor de bevæger sig fra folkeskolen og over i gymnasiet. Alt i alt har det været et år med store omvæltninger på fodboldbanen og derhjemme. Det har U19 klaret imponerende godt, og den udvikling vil KB Fodbold gerne hjælpe yderligere på vej.

Kjøbenhavns Boldklubs Støtteforening

Også i år kom Støtteforeningen med en pose penge:
Jørgen Willum Larsen modtog 1.500 kr. for sin mangeårige indsats for KB som bl.a. redaktør for KB'eren.

Maria Jensen modtog 1.500 kr. for sin store indsats i Mandags Banko.

Fodbold- og Tennisafdelingen fik hver 15.000 kr., og Cricketafdelingen modtog 10.000 kr.

25.000 kr. gik til Tøjfonden til ungdomsholdene.

Og 100.0000 kr. kom fra Målaktionærerne til ungdomsafdelingen i fodbold.

Desuden giver Støtteforeningen årligt syv unge medlemmer økonomisk støtte, hvor familierne har det svært med at betale kontingent.

Også kæmpe tak til Henrik Saabye og Rasmus Sørensen.

Også kæmpe tak til Henrik Saabye og Rasmus Sørensen.

Henrik Saabye blev medlem af KB i 1967. Spillede fodbold på det legendariske 7. hold, og er en af de mange, der på KB har fået venner for livet!

Henriks daglige virke er som selvstændig TV-producer. Han er vant til at koordinere og sammensætte flere forskellige ting. Den evne er nu kommet KB til gode. Henrik står som 'bagmanden' for de seneste tre års KB-koncerter i Pejsesalen og udendørs. Henrik tilbød sin assistance, herunder en dækning af et evt. underskud (ikke så ringe endda!). En gruppe bestående af Dennis, Lotte, Gert P. Jette/Søren og Søren Elmenhoff samt Henrik har stået for alt fra valg af kunstner, annoncering, billetsalg, promovering, menu med mere. Mere end 10 koncerter har været afholdt, og der har altid været meldt ”Alt udsolgt”.

Hensigten var at give KB's medlemmer en ekstra oplevelse. Det er i høj grad lykkedes, og et mindre overskud på 20.500 kr. har Henrik valgt at videregive til Ungdomsrådet. TAK Henrik!

Rasmus Sørensen har ikke noget bemærkelsesværdigt langt KB-medlemskab, men er fuld af begejstring for sin klub, og har (som Henrik) energi og vilje til som frivillig at gøre noget ekstra for KB. Rasmus er til juletræer og aftalte sidste år med KB, at han i december måned måtte sælge juletræer fra KB's forplads mod Peter Bangs Vej.

Julestemningen fulgte med, et lille bålfad, varm gløgg, te og kaffe blev skænket, og træer kunne vælges i alle størrelser. Et fint initiativ, der blev rost af både KB'ere og naboerne i området. Mere end 300 juletræer blev solgt, og dette medførte, at KB blev tildelt 12.318 kr., som Rasmus også ønskede skulle gå til Ungerådet og deres initiativer til glæde for fastholdelsen af de unge i KB. TAK Rasmus!

________________________

De i alt 125 KB'ere og gæster i Pejsesalen afsluttede fødselsdagen og prisuddelingerne med et rungende KB Hurra:

Tre lange og tre korte.

Hjertelig tillykke med de 146 år.