Ligestillingsministeren besøgte KB

Foto: Torkil Fosdal, FCK - Bagerst f.v.: Rikke Rønholt (DIF), Charlotte Bach Thomassen (DGI) Trine Bramsen (Ligestillingsminister), Christian Bigom (Pan Idræt) og Bent Clausen (DBU). Forrest f.v.: Emil Møller og Nikolaj Zachariassen (FCK)

Fredag formiddag blev KB besøgt af Ligestillingsminister Trine Bramsen, repræsentanter fra Idrættens Regnbuekoalition og Frederiksbergs Borgmester Michael Vindfeldt. Det skete i anledning af og som officiel start på KB's engagement i #Gamechanger.

En kort rundvisning i KB's historie blev efterfulgt af en præsentation af KB's tanker bag vores engagement i #Gamechanger, hvordan vi allerede arbejder med inklusion og vil udvikle det i fremtiden.

DGI fortalte om baggrunden for #Gamechanger i Idrættens Regnbuekoalition, mens Ligestillingsministeren spurgte vores U19-spillere ind til deres oplevelser på banen og i omklædningsrummet.

Kontakt for yderligere information om #Gamechanger
DGI, Adam Holmegaard, 7940 4900, adam.holmegaard@dgi.dk
KB, Kim Toft, 4128 5608, kt@kb-boldklub.dk

#Gamechanger arbejder for at fremme en aktiv stillingtagen og konstruktiv dialog om lighed og forskellighed i idrætsforeningerne. Dette gøres bl.a. ved at skabe opmærksomhed omkring betydningen af omgangstone og handlemønstre i foreningsfællesskaber, som virker ekskluderende for andre.

Tak til Ligestillingsministeren og Idrættens Regnbuekoalition for at sætte fokus på emnet, samt det gode samarbejde og den støtte vi i KB oplever fra alle involverede i #Gamechanger.

Foto: Torkil Fosdal, FCK

Direktør Henrik Eigenbrod viser KB's museum med tilhørende anekdoter for Ligestillingsministeren, repræsentanter fra Idrættens Regnbuekoalition samt Frederiksbergs Borgmester.

Foto: Torkil Fosdal, FCK

I KB danner vi, som i 1876, unge mennesker til at være gode borgere, og skaber et frirum i hverdagen til at dyrke idræt med gode venner.

Foto: Torkil Fosdal, FCK

Sportslig Leder Casper Hansen fortalte hvordan vi arbejder med #Gamechanger i KB+.

Foto: Torkil Fosdal, FCK

Q&A med Ligestillingsminister Trine Bramsen og FCK U19-spillerne Emil Møller og Nikolaj Zachariassen.

KB's #Gamechanger-løfte

Alle skal være velkomne i KB - uanset seksuel orientering eller kønsidentitet.

Som #Gamechanger vil KB gå forrest og arbejde for en kultur præget af tolerance og rummelighed.

Vi vil kæmpe mod fordomme og sige fra, når vi oplever sprogbrug, der er nedsættende eller diskriminerede. Både på banen, tribunen og i omklædningsrummet.

Et løfte som forpligter alle der bærer vores stolte logo. Sammen skal vi sikre, at andre finder samme glæde i KB, som vi selv har fundet.

Idrættens regnbuekoalition
Danmarks Idrætsforbund (DIF)
DGI
Dansk Boldspil-Union (DBU)
Dansk Håndbold Forbund (DHF)
Spillerforeningen
Pan Idræt
Amnesty International
Institut for Menneskerettigheder

#Gamechanger er et stærkt samarbejde mellem alle aktører, som står sammen om at bekæmpe diskrimination på baggrund af seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk og kønskarakteristika.