Kære medlemmer

Covid-19 er fortsat iblandt os og nu også i større omfang blandt børn og unge.

På KB skal og vil vi agere ansvarligt og når emnet omhandler Covid-19, skal vi også agere hurtigt.

Denne info om ansvarlig adfærd på KB relateret til Covid-19 er lang, vigtig og nødvendig.

Vi har hurtigt vænnet os til den frihed, vi fik i det sene forår og hen over sommeren. Årstiden har nu skiftet og vi er i en periode hvor smittespredningen øges. Vi skal derrfor igen i relation til Covid-19 passe på os selv og hinanden.

Nedenstående tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens / Styrelsen for patientsikkerheds kommunikerede retningslinjer.

Har du spørgsmål eller ønsker du at informere KB i relation til Covid-19, kontakt venligst:

Fodbold: Kim Toft, mobil: 4128 5608, e-mail: kt@kb-boldklub.dk
Tennis: Martin Killemose, mobil 51930016, email: martin@kb-boldklub.dk
Cricket: Yasir Iqbal, mobil: 31162506: e-mail: yasiriqbal786@hotmail.com

De generelle adfærdsregler:

• Bliv hjemme hvis du har symptomer
  • Vask dine hænder / afsprit dine hænder
  • Host i ærmet
  • Hold afstand

Er du smittet med Covid-19 (børn som voksne):

• Er resultatet af en PCR-test positivt og du har symptomer:
    Skal du blive hjemme indtil 48 timer efter dine symptomer er forsvundet.
  • Er resultatet af en PCR-test positivt, og du ikke har symptomer:
    Skal du blive hjemme i 7 dage og derefter få en lægefaglig vurdering af din tilstand – og følge lægens anbefalinger.

Nærkontakt:

Børn og voksne, der er færdigvaccineret, og har været i nærkontant med en smittet.

Du er færdigvaccineret 14 dage efter din 2. vaccination. Hvis du herefter får besked om, at du er nær kontakt, behøver du ikke gå i selvisolation. Vi anbefaler stadig, at du bliver testet to gange som nær kontakt. Hvis du får symptomer på COVID-19, bør du gå i selvisolation.

Hvis du er tidligere smittet med ny coronavirus. Hvis du har været testet positiv for ny coronavirus inden for de sidste 12 måneder behøver du ikke gå i selvisolation. Er det under 12 uger siden, du blev testet positiv, behøver du heller ikke at blive testet. Hvis du får symptomer på COVID-19, bør du gå i selvisolation.

Er du voksen, ikke vaccineret og har været i nærkontakt med en smittet.

• Gå i selvisolation.
  • Du skal blive hjemme i 7 dage.
  • Gå ikke på arbejde/skole/uddannelse eller til f.eks. sport eller indkøb.

Det gælder også, selvom du ikke har symptomer og ikke føler dig syg.

• Du må ikke være tæt sammen med de personer, du bor sammen med.
  • Bliv PCR-testet to gange.
  • Ring til Coronaopsporing på 32320511 for at få rådgivning og henvisning til to PCR-test.
  • Herefter går du ind på coronaprover.dk og bestiller tid til de to PCR-test.

I særlige tilfælde kan der gælde andre anbefalinger for antallet af test.

Børn der ikke er færdigvaccineret eller tidligere har været smittet.

Børn, der er nære kontakter, som hverken er færdigvaccineret eller tidligere smittet indenfor de seneste 12 måneder, anbefales at blive testet hurtigst muligt, efter de er blevet defineret som nære kontakter, samt PCR-test på henholdsvis 4. og 6. dagen efter sidste nære kontakt til den smittede person.

Børn/elever, der følger dette, skal dermed ikke isoleres og kan fortsætte deres normale hverdag, både i skole og til sin idræt, hvis de ikke har symptomer på COVID-19. Ved positivt svar på testen skal barnet/eleven straks i isolation.

Er du i tvivl, kan du få råd og vejledning ved at kontakte Coronaopsporing (Styrelsen for patientsikkerhed) på tlf. 32320511 eller via opslag på hjemmesiderne coronasmitte.dk eller sst.dk/corona.

Alle der kommer på KB skal være symptomfrie, ved indgangen afspritte sine hænder, holde afstand på mindst 1 meter og undgå situationer, der kan defineres som nærkontakt.

KB er og skal være et trygt sted at opholde sig. Lad os derfor, som når vi dyrker vores idræt, gøre os umage og tilrette vor adfærd til de oplyste retningslinjer.  Det er ikke vanskeligt, til gengæld, enormt effektivt. TAK.

Kjøbenhavns Boldklub
Henrik Eigenbrod