Saad Ahmed  modtog Leo Dannins Studielegat. Foto: Christian Fisker

Saad Ahmed modtog Leo Dannins Studielegat. Foto: Christian Fisker

En festdag med priser og pengeregn

Når KB holder fødselsdag sker det med pomp og pragt i en stil, der er en fødselar på 145 år værdig. Gavehumøret fejler ikke noget, men der kommer også noget den anden vej til gavn for klubbens ve og vel.

Sådan var det også i år, hvor datoen for festen som i 2020 var den 11. august.

KB har fødselsdag 26. april, men festen har været udsat på grund af coronapandemien. Nu er den forhåbentlig så meget under kontrol, at 2022 kan blive et normalt år.

Det ødelagde dog ikke festen i år, som begyndte med kåringen af Årets Æresgallerist og uddelingen af Mindepokalen GRANEN til henholdsvis Preben Thomsen og Victor Kristiansen.

Så fulgte uddelingen af Leo Dannins Studielegat, Ungdomslederprisen, Anders B. Hansens Mindelegat, ungdomslegaterne i cricket, fodbold og tennis, Jørgen Glidovs Fodboldrejselegat og Godots Rejselegat. Herunder kommer listen af modtagere.

Leo Dannins Studielegat: Saad Ahmed (cricket) og Johannes Ingildsen (tennis).

Saad er en bærende kraft på 1. holdet som viceanfører og landsholdsspiller. Desuden er han en populær træner i ungdomsafdelingen. Han er ved at uddanne sig som journalist og skal snart i praktik på Ekstra Bladet.

24-årige Johannes Ingildsen har været medlem af KB siden 2000. Han har vundet utallige ungdomsmesterskaber til klubben, og har endda vundet DM i single for seniorer på hjemmebane i 2016. I mange år har Johannes været en fast mand på KB’s 1. hold og har været med til at vinde flere mesterskaber. De seneste fem år har Johannes været på college i USA, hvor han har taget sin kandidatuddannelse på University of Florida. Johannes er i bruttotruppen på det danske Davis Cup-hold. I sin debut spillede han double med Frederik Løchte Nielsen.

Johannes Ingildsen får gode ord fra formand Finn L. Meyer. Foto: Christian Fisker

Johannes Ingildsen får gode ord fra formand Finn L. Meyer. Foto: Christian Fisker

Ungdomslederprisen: Thomas Skov, fodboldtræner for U15 og U10 Q3.

Anders B. Hansens Mindelegat: Christian Berg (træner for U15 og U11) og Malthe Høj Binderup (U15-spiller – nu U16 – og træner for U9).

Ungdomslegat – Cricket: Muhammed Ismail Akram.

Ungdomslegat – Fodbold: Nemo Hartmann, Jason Lassen Bautista og Alexander Maribo.

Ungdomslegat – Tennis: Christoffer Thielsen, Lucas Christmas-Møller og Konstantin Gade Krüger.

Jørgen Glidov Fodboldrejselegat (2 x 15.000 kr.): Mario Assis (U19-cheftræner og en væsentlig drivkraft i KB’s ungseniorprojekt) og Anton Dengsøe (U14-træner, men belønnet for sit engagement som U17-træner).

Godots Rejselegat (6.000 kr.): U15 (fodbold).

Så var det slut med at begave fra KB’s side. Nu ville klubben gerne mærke følelsen af at være fødselar, og med den alder er ønsket for det meste penge. Sådan var det også i år, og igen var det Støtteforeningen, Jørgen Glidov Fonden og Kjøbenhavns Erhvervsklub, som åbnede tegnebogen – kun afbrudt af en fødselsdagstale fra Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen.

Støtteforeningen lagde for med 100.000 kroner. Halvdelen blev skænket i taknemmelighed for æresgalleristen Preben Thomsens mangeårige virke som et tøjsponsorat til de hold, der ikke har mulighed for at få en sponsor. Derudover var der både 20.000 kroner til fodbold og tennis samt 10.000 kroner til cricket. Og så kom der endnu en pris fra Støtteforeningen.

Mange KB’ere har i årenes løb besluttet, at de ikke ville værdsættes med blomster, når de tog afsked med livet. De ønskede i stedet, at folk tænkte på klubbens ungdom og skænkede et beløb. Det har udviklet sig til KB-medlemmernes Fond, og i 2021 har Støtteforeningen besluttet at hædre ægteparret Anette Ildor (æresgallerist 2009) og John Kristensen (æresgallerist 2013) for deres mangeårige utrættelige arbejdsindsats i tennisafdelingen.

U15-holdet modtog Godots Rejselegat. Foto: Christian Fisker

U15-holdet modtog Godots Rejselegat. Foto: Christian Fisker

Gaven fra Jørgen Glidov Fonden lyder på 500.000 kroner, og den skal bruges til et større byggeprojekt på fodboldsiden. Der er tale om 300 kvadratmeters udvidelse af førstesalen til gavn for KB’s breddeafdeling og FCK Talent. Det kommer vi helt sikkert til at høre meget mere om.

Kjøbenhavns Erhvervsklub er også med i billedet omkring byggeprojektet med samlet 750.000 kroner over tre år. Pengene gælder dog også som et ærmesponsorat for FCK Talent U15, U17 og U19. Desuden modtager tennis 200.000 kroner, cricket 75.000 kroner, og så donerer erhvervsklubben 10.000 kroner til æresgallerist Preben Thomsen, der derefter beslutter hvad og hvem, som skal have de rare penge.

Som regel sætter pengegaverne punktum for fødselsdagens officielle program, men ikke i år.

DBU blandede sig. Unionen ønskede at hædre KB’s tidligere formand Niels-Christian Holmstrøm for det væsentlige aftryk, han har sat i en årrække i fodboldens og idrættens verden – både for KB og andre organisationer. Så han modtog DBU’s Sølvnål.

Derefter var det endelig tid at råbe hurra for KB – tre lange og tre korte – styret af formand Finn L. Meyer.