En 25-årig dame og en 80-årig herre

2021 er på vej mod afslutningen, og i KB er det snart tid for to årlige traditionsfester med et særligt indhold. For de er kun for personer, som uafbrudt har været medlemmer af det europæiske kontinents ældste boldklub i 25 år.

Fester med en væsentlig forskel. Den ene er for damer, den anden er for herrer. De har også hver sin termin for festdato. Damerne, som samlet kalder sig ’KB Piger 25 år’, mødes den sidste lørdag i oktober. Ingen tvivl.

Det er da for så vidt heller ikke hos herrerne i Sankt Marcus Ridderordenen. Kun forvirring. For de skal ses den torsdag, som er nærmest 1. november. Det er ærgerligt at tælle forkert og regne med den sidste torsdag i oktober, når festen i stedet er den første torsdag i november. Og omvendt.

I år er det fester med et særligt skær. Damerne mødes for 25. gang, selv om ’KB Piger 25 år’ er stiftet i 1995. De kunne bare ikke markere jubilæet i 2020. Grunden er velkendt og ikke værd at nævne.

Denne gang er der udsendt invitationer til 63 damer, og de skal sædvanen tro samles i Restaurant Granen til lækker, eksotisk mad lørdag 30. oktober. Normalt er der ikke adgang for herrer, men én person må godt dukke op: årets festtaler. Sidste frist for tilmelding er fredag 1. oktober.

Torsdag 4. november er der så herretur i Sankt Marcus Ridderordenen, som har eksisteret siden 1941. En overgang var den dog så lille, at den var ved at forsvinde, men det er længe, længe siden.

Den 80-årige orden med sine fem ridderkategorier har vel aldrig været større og stærkere. Der er udsendt 420 invitationer til fest med mørbradgryde, pandekage med is, kaffe – én øl – taler, sange og sværdhug i tennishal 2. Sidste frist for tilmelding er søndag 17. oktober.