Årets fest i Sankt Marcus Ordenen er for første gang i adskillige år aflyst. Foto: Christian Fisker

Årets fest i Sankt Marcus Ordenen er for første gang i adskillige år aflyst. Foto: Christian Fisker

Marcus-festen 2020 aflyses

”Vi skruer ned for festen for at kunne holde resten af samfundet åbent”.

Det sagde sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag eftermiddag (25. september).

Her oplyste regeringen, at man forlænger de landsdækkende coronarestriktioner for blandt andet nattelivet med 14 dage ekstra. Man forbyder private forsamlinger på mere end 50 personer med virkning fra lørdag 26. september klokken 12, og man vil ikke afvise, at der kan komme flere restriktioner.

Med ovennævnte in mente har præsidiet for Skt. Marcus Ordenen efter mange overvejelser valgt at aflyse årets Marcus-fest, der skulle have fundet sted torsdag 29. oktober. Smittetallene for coronavirus i Danmark stiger med bekymrende hast, og riddernes sikkerhed har naturligvis første prioritet.

Selvom vi ville være bevæbnet til tænderne med håndsprit, mundbind, afstand mellem borde og andre forholdsregler, var beslutningen uundgåelig.

Det er med blødende hjerte, at præsidiet har følt sig nødsaget til at træffe denne beslutning, da vi ved at mange riddere som civilister har set frem til denne aften. Specielt de nye riddere, men også de riddere som skal stige i graderne, vil naturligvis blive skuffede over beslutningen, men de kan så glæde sig over, at de næste år vil blive slået med sværdet Skræp.

Det er første gang i rigtigt mange, mange år, at Marcus-festen ikke afholdes. Præsidiet vil dog fluks gå i gang med at arrangere næste års fest, som vil finde sted torsdag 4. november 2021.

Har du allerede betalt til festen, vil du naturligvis få refunderet pengene.

Pas på hinanden derude, og lad os sammen få bugt med coronavirussen.

Bedste hilsener

Præsidiet for Skt. Marcus Ordenen