Fortjent hæder til Holmstrøm

En epoke sluttede tirsdag 25. august, da K.B. langt om længe fik afviklet sin ordinære generalforsamling for 2019.

Niels-Christian Holmstrøm abdicerede som klubbens formand efter at have siddet på posten siden 2006.

Han, Danmark og K.B. kan se tilbage på mere end 50 års virke på en lang række fremtrædende poster i dansk idræt. I K.B. som bestyrelsesmedlem i 31 år, heraf de seneste 28 år i formandskabet.

Klubben har meget at takke Holmstrøm for – ikke mindst genopførelsen af K.B. Hallen. I det projekt har han om nogen været primus motor.

Generaliebladet er alenlangt. Født i 1947. Blev medlem af K.B. 13. februar 1956 – efter eget udsagn ankom han i korte bukser for at spille fodbold. Det førte med tiden til en karriere på grønsværen, hvor han i 1968 og 1974 var med til at sikre K.B. det danske mesterskab som suveræn topscorer med henholdsvis 23 og 24 mål. I 1974 var K.B.erne så stærke og gode, at holdkammeraten og den mangeårige gode ven Karl Aage Skouborg blev nummer to på topscorerlisten – med 10 fuldtræffere.

Holmstrøm blev også landsholdsspiller og -anfører, og i 1974 blev han årets spiller i Danmark – et pænt plaster på såret over aldrig at have modtaget K.B.s fornemste ungdomspris, ’Mindepokalen Granen’.

Ludvig Henriksen belønnes med en skuldertackling af Niels-Christian Holmstrøm. Foto: Christian Fisker

Der er derfor en god forklaring på, at modtageren af netop ’Granen’ har fået en skuldertackling af den nu afgåede formand på K.B.s fødselsdag. I år var det U19-anfører Ludvig Henriksen, som fik fornøjelsen.

Niels-Christian Holmstrøm slog også sine folder som professionel fodboldspiller i Holland og Frankrig, og da den aktive karriere var slut, tog han fat på opgaver udenfor sidelinjen. Han blev årets træner i Danmark i 1979, og fra 1986 til 1999 var han som chefkonsulent med til at opbygge TEAM DANMARK. Derefter blev han sportsdirektør i F.C. København fra 1999 til 2006.

Siden 1994 og frem til sidste sommer var Holmstrøm K.B.s repræsentant som bestyrelsesmedlem i PARKEN Sport & Entertainment A/S – fra 2011 til 2019 som næstformand.

Skal vi så ikke bare tilføje, at han også har været 2. vicepræsident i UEFA Club Forums bestyrelse.

Nu er det overstået. Niels-Christian Holmstrøm kan begynde at nyde sit otium, men munden lukker han aldrig. Den skarpe tunge er der stadig – måske en smule blødere end tidligere.

Dansk idræt og K.B. har meget at takke Niels-Christian Holmstrøm for.

Ved generalforsamlingens afslutning blev han udnævnt til æresmedlem af klubben – nummer 23 i rækken. Fra K.B. og klubbens medlemmer skal der lyde et stort og varmt tillykke.

Ofte har Niels-Christian Holmstrøm udråbt et leve for K.B. Nu skal han have tre lange og tre korte. Foto: Christian Fisker