KB’s legendariske og nyrenoverede svømmebassin indvies og åbnes på fredag 19. juni

I fem år har vi ventet, men nu er det endelig en realitet.

På fredag 19. juni genåbner KB’s legendariske og nyrenoverede svømmebassin.

Åbningen markeres klokken 15 med et mindre arrangement på bassinkanten, og fra klokken 17 er der fri adgang til at springe i bølgen blå for alle vores medlemmer. Læs venligst badereglerne.

Oprindelig blev det smukke bassin tegnet af arkitekt Hans Hansen og opført i 1938.

Det blev lukket i sommeren 2015, fordi det trængte til en kærlig hånd, men samtidig skulle det også leve op til myndighedernes krav.

Takket være økonomisk støtte på 12,5 millioner kroner fra Louis-Hansen Fonden fremstår det nu 100 procent korrekt med et nyt vandbehandlingsanlæg placeret i kælderen under fitnesslokalet samt tre store underjordiske udligningstanke.

Arbejdet er udført af entreprenør Einar Kornerup med rådgivning fra Dansk Teknologisk Institut, svømmebade samt ingeniør Leif Brunckhorst, Condor Kemi. Desuden har Frederiksberg Kommune været med i projektet via vicekontorchef Reza Hozainsadeh, Miljøenheden og stadsarkitekt Claus Sivager.

Coatingen af bassinet er udført i flydende plexiglas, og den lyseblå farve er valgt ud fra de farvearkæologiske undersøgelser, som blev udført af Nationalmuseets Bevaringsafdeling i december 2012 på baggrund af K.B. Hallens brand i september året før.

Der er nye udendørs møbler takket være økonomisk støtte fra Glidov Fonden v. Jørgen Glidov og Gunnar Jensens Fond, som begge desuden har sørget for en ansigtsløftning af Qvisten.

Så nu kan du tage dig en dukkert, men husk badereglerne.

Fakta:
- Ca. 500 kubikmeter vand fylder bassinet
- 164 kbm cirkuleres hver time gennem vandbehandlingsanlægget
- Et solvarmeanlæg bidrager til opvarmningen af badevandet
- Automatisk registrering af klor- og syreindhold