Ludvig Henriksen fik mindepokalen Granen overrakt af Jørgen Glidov. Foto: Christian Fisker

De fik også en fødselsdagsgave

Udnævnelsen til æresgallerist og modtager af Kongepokalen er de største gaver på KB’s fødselsdag. Altså fra klubben.

En pæn stor gave er dog også uddelingen af mindepokalen Granen, der gives til den bedste ungdomsspiller i KB – junior eller yngling – i løbet af en sæson..

Pokalen er i sin tid skænket af KB’s direktør Frits Johansen, og den blev første gang uddelt 28. juni 1944.

Den valgte spiller får som belønning sit navn indgraveret i pokalen, og han modtager til ejendom en identisk sølvpokal i reduceret format. Såvel indgravering som den lille pokal er sponseret af Jørgen Glidov Fonden.

Bedømmelsen af hvem den foretrukne spiller bør være, foretages af KB’s bestyrelse, idet giverens ønske ”Såfremt 2 spillere står lige i bedømmelsen, skal en centreforward have fortrinsret” vil være at respektere.

I 2019 var vinderen dog en stærk og alsidig forsvarsspiller – Ludvig Henriksen. Medlem af KB i snart otte år.

Han begyndte med at spille på KB’s bedste børnehold fra U11 til U13 for derefter at rykke op på FCK’s talenthold, hvor han i dag spiller på U19 LIGA-holdet som holdets kaptajn.

Holdets træner er Hjalte Bo Nørregaard – selv modtager af Granen i 1999. Han karakteriserer sin anfører som ”en moderne, intelligent, spillende forsvarsspiller, der kan dække samtlige pladser i defensiven. Med sit eminente overblik bryder han modstandernes angreb, inden de bliver farlige. Ludvig besidder desuden store lederegenskaber, og med sine verbale evner er han holdets naturlige kaptajn, der leder og guider sine medspillere og holdet til at præstere endnu bedre.”

Ludvig Henriksen har fortsat sin debut til gode på FC Københavns superligahold, men har allerede deltaget i diverse træningslejre med holdet, og spillet flere testkampe under Ståle Solbakkens ledelse.

Et stort tillykke skal der lyde fra KB Fodbold og FCK Talent.

De har i tidens løb fået Granen.

Julie Noe - en god KB'er og dygtig tennisspiller. En værdig modtager af Leo Dannins Studielegat. Foto: Christian Fisker

En anden pæn gave – ikke mindst økonomisk – er uddelingen af Leo Dannins Studielegat.

I legatets statutter står der bl.a., at ”enhver KB'er, der er eller har været aktiv boldspiller i klubben, altid har været amatør og som er under forsat uddannelse ved universitet, læreanstalt og højskole på linje hermed, eller som studerende ved offentliggørelse af godkendt eller støttet uddannelsesinstitution, kan indgive ansøgning. Det hedder tillige ifølge Leo Dannins testamente, at legatmodtageren skal være en god KB'er.

Julie Noe – flerfoldig dansk mester i tennis som ungdoms- og seniorspiller – både individuelt og holdmæssigt – er den velfortjente modtager i 2020. Stort tillykke til Julie.

Modtagere af Leo Dannins Studielegat.

De øvrige prismodtagere kommer her med billede – taget af Christian Fisker.

Ungdomslederprisen: Jørn Hartmann

Anders B. Hansen: Jesper Maribo (tv) og William Dehlsen.

Ungdomslegat – cricket: Muhammad Isa Ansar.

Ungdomslegat – tennis: Rebecca Munk Mortensen og Oliver Steines. På billedet mangler Louise Flintsø.

Ungdomslegat – fodbold: Gustav Steensgaard (tv), Gustav Pejtersen og Christian Scheuer.

Godot’s Rejselegat: U17B (årgang 2004). Trænerne er Dennis Ravn og Jens Nielsen.

Jørgen Glidov Fodboldrejselegat: Kristian Slot Thomsen, Jonathan Møllenbach og Jørgen Glidov.

Så var det langt om længe KB’s tur til at få gaver fra Støtteforeningen, Jørgen Glidov Fonden og Kjøbenhavns Erhvervsklub. De faldt på følgende måde.

Støtteforeningen (60.000 kr.): Fodbold (25.000), Tennis (25.000), Cricket (10.000).

Jørgen Glidov Fonden (375.000 kr.): Qvisten og svømmebassinet (200.000), trænerloungen i Pile Allé (100.000), renovering af pejsen i Pejsesalen (75.000).

Kjøbenhavns Erhvervsklub (447.000 kr.): Fodbold (150.000), Tennis (200.000), Cricket (87.000) og donation til æresgalleristen (10.000).

Og så havde jule- og formand Holmstrøm ikke mere i sækken end at udbringe tre lange og tre korte hurraråb for KB. Det officielle på en dejlig dag var slut.