Yasir Iqbal lytter til rosende ord fra formand Niels-Christian Holmstrøm. Foto: Christian Fisker

Cricketafdelingens suveræne konge

Hvert tredje år uddeler KB en særlig pris: Kong Frederik d. IX's Ærespræmie – skænket af kongen selv i anledning af klubbens 75-årsjubilæum den 26. april 1951. Populært kaldes præmien for Kongepokalen.

I 2017 blev Andreas Cornelius hædret. Denne gang blev det Yasir Iqbal – en af KB’s bedste cricketspillere nogensinde.

Han blev medlem i 1997 som 14-årig. Hurtigt var det tydeligt, at han var et stort talent, og han debuterede for KB’s førstehold i 2000. Samme år debuterede han for Danmarks ungdomslandshold, hvor han senere hen blev anfører.

I 2006 debuterede Yasir for Danmarks landshold, og han spillede 39 landskampe fra 2006 til 2016. For landsholdet har han lavet 550 point og taget 32 gærder.

Yasir har spillet 232 1. holdskampe for KB og lavet over 5.000 point, samtidig med at han har taget over 275 gærder. Siden 2014 har Yasir været anfører for klubbens bedste hold, og i denne periode har holdet fået bronze en gang, to gange sølv og tre danske mesterskaber – senest i 2019.

Da KB i 2016 langt om længe vandt guldet efter 58 års fravær, var det ikke mindst på grund af Yasir Iqbal. Han har uden tvivl været den bedste og vigtigste spiller for KB i dette årtusinde og i hvert fald blandt de tre bedste spillere i Danmark.

Udenfor cricketbanen har Yasir også gjort en forskel. Fra 2008 til 2013 var han medlem af spilleudvalget for cricketafdelingen med ansvar for Elitefokus. Yasir har blandt andet taget træneruddannelse, og har siden 2016 også været ungdomstræner på KB. Her har han haft ansvar for KB Mini-cricket sammen med klubbens professionelle træner og været ansvarlig for den opblomstring, som er kommet i ungdomsafdelingen.

Et stort og velfortjent tillykke til Yasir.

De har modtaget Kongepokalen.