Dav med dig: Jørgen Glidov (Årets Æresgallerist) og Niels-Christian Holmstrøm. Foto: Christian Fisker

143 år er ingen alder

Noget usædvanligt for en aprildag skinnede solen på højtryk, og termometret var på den rigtige side af de 20 grader, da KB fredag den 26. april fyldte 143 år.

Det gode vejr betød også ekstra godt humør hos de næsten 100 fremmødte til den sædvanlige fødselsdagsreception, hvor det europæiske kontinents ældste boldklub ikke bare får gaver – den giver også selv i form af de fine priser, det er blevet til i løbet af årene, og det er rigtigt mange.

Som øverste vært for festlighederne bød formand Niels-Christian Holmstrøm velkommen med ”vi er KBere. Og i modsætning til alle andre klubber behøver vi ikke at prale med det – vi er det bare.”

Så var tonen slået an til at uddele den første gave eller pris: Årets Æresgallerist – nummer 143 i rækken.

Så er det en kendsgerning: Jørgen Glidov er æresgallerist nummer 143. Foto: Christian Fisker

Det blev denne gang Jørgen Glidov – efter eget udsagn med en stor fodboldkarriere på KBs 2. juniorhold i 1950erne.

Mere kendt i klubregi er Jørgen Glidov som den dynamiske bestyrelsesformand, som i slutningen af 1980erne reddede KB fra økonomisk fallit i professionel fodbold, så klubben efterfølgende kunne indgå i et samarbejde med B1903 om at danne nutidens suveræne flagskib i dansk fodbold – F.C. København.

I de senere år har Årets Æresgallerist udmærket sig med en rundhåndethed, som nærmest ikke kender grænser – bl.a. med en donation på en million kroner i forbindelse med opførelsen af den nye K.B. Hallen. Glidov har desuden oprettet en fond med en hovedkapital på yderligere en million kroner, som skal tilgodese KB i årene, der kommer.

Traditionen tro får æresgalleristen stillet 10.000 kroner til rådighed, hvorefter vedkommende selv bestemmer hvem, der skal have pengene, og Jørgen Glidov har valgt KBs mixede hold, hvor 30 fysisk handicappede drenge og piger i alderen 8-16 år flittigt træner hver søndag.

Mie Kofoed-Djursner modtog Leo Dannins Studielegat på sin datters vegne. Foto: Christian Fisker

Modtagerne af Anders B. Hansens Mindelegat: Noah Eisensee og Bo Stensgaard. Foto: Christian Fisker

Efter en kort pause gik fødselsdagsgæsterne derefter ind i Pejsesalen, hvor prisoverrækkelserne fortsatte. De faldt i denne rækkefølge.

Leo Dannins Studielegat: Caroline Kofoed-Djursner. Prismodtageren, der har spillet tennis i KB siden 2001, var draget til Uganda som et led i uddannelsen til at blive farmaceut, så på hendes vegne modtog Carolines mor, Mie Kofoed-Djursner, prisen.

Ungdomslederprisen: Gitte Sørensen.

Anders B. Hansens Mindelegat: Bo Stensgaard og Noah Eisensee.

Fodbold (ungdomslegat): Emil Jensen, Alexander Buus Jørgensen og Oliver Kure Bilenberg.
Godots Rejselegat: U14B v. Stanislav og Anton.
Tennis (ungdomslegat): Lukas Goldstein Wendelboe, Felipe Mikkelsen og Benedicte Danielsen.
Cricket (ungdomslegat): Musab Saghir.

Mohamed Daramy - stolt modtager af Mindepokalen Granen. Foto: Christian Fisker

Mindepokalen Granen: Mohamed Daramy. KBs fornemste pokal – uddelt siden 1944. De senere års modtagere er alle kommet på F.C. Københavns 1. hold. Selv om han lige er fyldt 17 år, har Mohamed Daramy allerede debuteret. Han er en type med hurtige fødder, er driblestærk, har et godt blik for spillet, og så er han målfarlig.

Jørgen Glidovs Fodboldrejselegat (ny): Laura Bojesen og Kevin Hjulmand. Om legatet siger Glidov, at han har fundet ud af, at ”det er vigtigt, at vi har nogle gode trænere. Derfor har jeg besluttet at indstifte dette fodboldrejselegat til to trænere, der skal have lov til at komme på en lille rejse til formentlig Amsterdam og få et indblik i, hvordan tingene foregår i en større klub”.

Den officielle del af fødselsdagen sluttede med de sædvanlige pengegaver til de tre sportslige afdelinger fra Støtteforeningen og Kjøbenhavns Erhvervsklub (tidligere KB-vennerne).

Førstnævnte, som næsten hver mandag i vinterhalvåret har bankospil og desuden står bag målaktierne, var denne gang god for 75.000 kroner, mens erhvervsklubbens gave sammenlagt lød på næsten 600.000 kroner.

Og så var det tid at råbe hurra for dagens fødselar: KB længe leve.

Kevin Hjulmand og Jørgen Glidov. Foto: Christian Fisker

KB længe leve. Tre lange og korte. Foto: Christian Fisker