Tekst: Karl Aage Dalgaard - Foto: Christian Fisker

Rejsegilde i strålende solskin

Af naturlige og logistiske grunde var der ikke tændt for varmen ved rejsegildet for den nye K.B. Hallen, men det tog det utrolige fremmøde af klubvenner med mere i strålende solskin med højt humør.

Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj, konstaterede, at kunst ikke er noget, alle kan levere, men det kan KB, og klubformand Niels-Christian Holmstrøm var ikke sen til at følge trop.

Han holdt godt nok fast i historien og sagde, at tabet over den gamle, afdøde hal var et smerteligt tab over det ganske land. Men det gamle var skabt af visuelle KB-ledere, og nutidens folk var blot dværge, som stod på skuldrene af fortidens kæmper. Så der var en kæmpemæssig forpligtelse.

Formanden takkede alt og alle og fremhævede blandt mere de 170 ton stål i alle størrelser, som tårnede sig flot mod himlen, og roste især byggesjakket fra Einar Kornerup A/S for et utrætteligt, professionelt stykke arbejde på trods af efterårets evindelige regnvejr og vinterens sibiriske kulde. Derefter gik den gode Holmstrøm over i ren nostalgi og sang af bedste røst ’It won’t be long, yeah, yeah, yeah’ med henvisning til Beatles-nummeret fra 1963 – året før hvor den ikoniske Liverpool-gruppe satte den tidligere K.B. Hallen på verdenskortet.

Michael Lynge-Svendsen, entreprisechef hos Einar Kornerup A/S, hængte sig ikke så meget i fortiden, men udtrykte sin store tilfredshed med KB som bygherre, inden han kort og kontant fremsagde en traditionel tekst ved et rejsegilde: ”Gid dette hus må stå i lige så mange år, som dette glas slår skår.”

Meningen er ikke til at tage fejl af. Så kære KBere, hold godt fast i glasset.