Jørgen Glidov og Niels-Christian Holmstrøm. Foto: Christian Fisker

Jørgen Glidov og Niels-Christian Holmstrøm. Foto: Christian Fisker

En herlig fødselsdagsfest

Det er sin sag at have fødselsdag og blive 142 år, men det er ingenting, hvis man er i lige så god form og spillevende som det europæiske kontinents ældste boldklub. Det er KB.

På fødselsdagen torsdag 26. april bød formand Niels-Christian Holmstrøm i sædvanlig veloplagt stil gæsterne velkommen med ordene ’142 år. Det er der ikke mange, der kan gøre efter’. Så fulgte en massiv ros til klubbens mange frivillige idrætsledere.

”De tænker ikke på betalt spisepause, eller hvornår de skal komme eller gå hjem. De er der bare med deres engagement, og det kendetegner foreningslivet, at så mange giver så meget af deres tid, at andre kan opleve nogle ting. Det er KBs store privilegium og har været det i 142 år at give drenge og piger glæden ved boldspil,” lød det fra formanden, og så var festlighederne skudt i gang.

Det begyndte med præsentationen af William Kvists portræt i Æresgalleriet og efter et kvarters munter passiar mellem Holmstrøm og FCK-kaptajnen, drog alle mand ind i Pejsesalen, hvor der traditionen tro blev uddelt stribevis af priser.

Leo Dannins Studielegat gik til Jacob Willum Rønbøg, der, når han ikke arbejder på KB eller spiller for klubbens bedste amatørhold i Københavnsserien, studerer på Institut for Idræt, hvor han gerne skulle være i mål i 2020.

 

Jacob Willum Rønbøg.

Jacob Willum Rønbøg.

Peter Scheuer.

Peter Scheuer.

Ungdomslederprisen gik til Peter Scheuer – utrættelig ildsjæl som U19-træner.

Anders B. Hansens Mindelegat gik til Max Lynggaard Wennecke Perk og Dennis Ravn (træner).

Så var det tid for legater til den talentfulde ungdom i KB.

Fodbold hædrede denne gang Gustav Mejias Hansen (U16A), Lukas Pauly (U17A1) og Sebastian Vrede Woidemann (U19A1).

I tennis er det pigerne, der har tilkæmpet sig serveretten, og det udmøntede sig i legater til Olivia Thiemke, Caroline Delfort og Karoline Laursen.

Legatet i cricket havnede denne gang i hænderne på talentfulde Ali Ul Hassan.

 

Anders B. Hansens Mindelegat uddeles.

Anders B. Hansens Mindelegat uddeles.

Eric Godot Andersen var på besøg.

Eric Godot Andersen var på besøg.

Blandt fødselsdagsgæsterne var en ægte KBer i skikkelse af Eric Godot Andersen, der i tidernes morgen spillede ungdomsfodbold i klubben, selvom han voksede op i Brøndbyøster. Som voksen drog Eric Godot Andersen udenlands, og han er nu bosat i Canada, men han har aldrig glemt sin gamle klub og besluttede for tre år siden i ren og skær kærlighed at skænke KB et rejselegat til gavn for breddeholdene i fodboldens ungdomsafdeling. Det tilfaldt i år U15A1 og blev lagt i hænderne på træner Jesper Maribo.

Så var det ifølge programmet tid til Granen – den fornemste ungdomspris i fodboldafdelingen – men formand Holmstrøm ændrede planen og mente, at det nu var tid for lidt gaver til KB.

Først kom støtteforeningsformand Jan ’Grauballe’ Løvsteen på scenen og uddelte tre gange 25.000 kr. til fodbold, tennis og cricket. Penge, der er kommet i hus takket være de obligatoriske bankospil i Pejsesalen fra september til maj. Han fortalte desuden, at 75.000 kr. i slutningen af 2017 havnede i fodboldens ungdomsafdeling takket være de trofaste målaktionærer, men han slog fast, at Støtteforeningen på ingen måde i fremtiden havde noget imod flere deltagere i bankospillet og flere målaktionærer.

 

Fodbold, tennis og cricket fik hver 25.000 kr. af Støtteforeningen.

Fodbold, tennis og cricket fik hver 25.000 kr. af Støtteforeningen.

Dernæst tog Gert Petersen ordet – KBs næstformand og formand for Kjøbenhavns Erhvervsklub. I sin egenskab af sidstnævnte malede han en lys fremtid i Erhvervsklubben med et stigende antal medlemmer (sponsorer) og frugtbare netværksmøder. Det var godt i en tid, hvor FC København ikke var på fodboldtoppen, og verden virkede noget Trump-usikker. Han fastslog, at det var vigtigt, at den støtte, sponsorerne kom med, også havde en synlig effekt den modsatte vej, hvorefter han dykkede ned i pengetanken – dog ikke bogstaveligt men med ord. Det medførte 154.000 kr. til cricket og 300.000 kr. til tennis, mens forhandlinger med fodboldafdelingen endnu ikke var afsluttet.

Så var det endelig tid til Granen. Jonas Wind kom på scenen, og det samme gjorde Jørgen Glidov. En mand med KB-hjertet på rette sted. I adskillige år har han via sin fond begavet klubben, og atter i år sørgede han for, at den lille miniature-pokal, som Jonas Wind får til ejendom, er bekostet af ham.

Ikke nok med det. For efter overrækkelsen af Granen gik Glidov igen på scenen og skænkede KB én million kr. til byggeriet med den nye K.B. Hallen.

Jo, det var en rigtig fødselsdag. Tillykke med de 142 år, KB.

Jonas Wind og William Kvist.

Jonas Wind og William Kvist.