Om KB

Den 26. april 2016 fyldte Kjøbenhavns Boldklub - KB - 140 år.

KB er det europæiske kontinents ældste fodboldklub og en pioner indenfor den danske nationalsport. Det var KBere, der indførte spillet fra England, oversatte reglerne og importerede fodbolde og andet sportsudstyr fra de britiske øer. Klubbens aktiviteter foregik i de første år dels på fælleden, dels på Rosenborg eksercerplads.

Cricket og Tennis blev tidligt optaget som klubbens øvrige officielle boldspil. KB blev også den første baneejende klub, da anlægget ved St. Markus Alle blev erhvervet. Siden 1913 har KB haft boldspilaktiviteter på anlægget i Pile Alle, og i 1938 blev anlægget på Peter Bangs Vej indviet af Kong Christian X.

Det var aktive ledere fra KB, der tog initiativ til oprettelsen af Dansk Boldspil-Union og senere i 1896 sammen med 11 andre idrætsforeninger også stiftede Dansk Idræts Forbund. I 1992 var KB en af moderklubberne ved skabelsen af F.C. København som en professionel overbygning på fodboldafdelingen.

I dag – 140 år efter sin fødsel – er KB fortsat i fuld vigør og kan til sine meritter tilføre titlerne som den mest vindende danske fodboldklub med i alt 15 Danske Mesterskaber og den mest vindende danske tennisklub for såvel piger og drenge som for kvinder og mænd med mere end 30 Danske Mesterskaber for hold. Læg dertil, at FCK siden 1992 har vundet Danmarksmesterskabet 12 gange og DBUs pokalturnering 8 gange.

Medlemstallet i KB har rundet de 4500 og spænder aldersmæssigt blandt de aktive tennis, fodbold og cricketspillere fra de yngste på 4 til de ældste i 90’erne.

En væsentlig del – mere end 800 - af KBs medlemmer er efter et aktivt idrætsliv blevet i klubben som passive, mange er fortsat en del af livet på KB, en del af den organiserede idrætsforening og ikke mindst, en væsentlig del af klubbens kultur.

KB forestår en lang række boldspilaktiviteter året rundt. Det høje aktivitetsniveau kan alene gennemføres takket være hjælp fra et stort antal frivillige. Mere end 500 frivillige løfter fra mandag til søndag året rundt træner- og lederopgaver for vore mange medlemmer i alle aldre og på alle niveauer.

KB har i alle årene sat sit markante aftryk på idrættens danmarkskort for såvel elite- som breddeidræt, og forventes også mange år i fremtiden at være en betydningsfuld ramme om menneskers leg med bolden. Det gør vi i vor klub i overensstemmelse med vore bærende værdier : Engagement, ansvarlighed og begejstring.

Danmarks bedste indendørs og udendørs faciliteter til rådighed for sine medlemmer – uanset hvilket sportsligt niveau medlemmerne befinder sig på.