Profil

KB er en klub med mange og stolte traditioner – ligesom KB er en klub, der ønsker at præge fremtiden i dansk fodbold og hele tiden forsøger at være på forkant med udviklingen

KB er det europæiske kontinents ældste fodboldklub. KB er stiftet den 26. april 1876 og dermed mere end 140 år gammel. KB indførte fodboldspillet i Danmark tilbage i 1879. I 1913 blev der for første gang spillet om det danske mesterskab, som KB vandt. Hele 15 gange er KB fodbold røget helt til tops i dansk fodbold. Det seneste Danske Mesterskab i KB’s eget fodbold regi blev vundet i 1980 efter en dramatisk og mindeværdig kamp mod Næstved.

I 1991 indgik KB en aftale med B1903 om at danne FC København. KB er dermed den ene af FC Københavns to stærke moderklubber. En aftale som i sportslig henseende betyder, at der er en lige linie fra KB til FC Københavns superligamandskab, hvor FC København er klubbens førstehold i fodbold. FC København har vundet det Danske Mesterskab 12 gange. Første gang i 1993 - mens det seneste Danske Mesterskab er vundet i 2017.

KB/F.C. København er med samlet 27 Danmarksmesterskaber suverænt den mest vindende fodboldklub i Danmark – ligesom KB/FC København er den fodboldklub, som har haft flest herrespillere (+100) repræsenteret på DBU’s A-landshold i fodbold.