Billedet er taget efter endt eksamen med eksaminator Kenn Rye og trænerudvikler Morten Rutkjær

Træner i Kjøbenhavns Boldklub får UEFA A-Licens

Godt 300 frivillige er hver uge på banerne for at levere kvalitetstræning til klubbens medlemmer og en af nøgleforudsætningerne for dette er vi hele tiden udvikler vores trænere. Foruden interne kurser udenom forbundet har vi i 2022 har 38 trænere som har deltaget i sammenlagt 64 kurser arrangeret af DBU.

En af disse er vores U19 cheftræner Mario Joao Diniz de Assis. De sidste 12 måneder har Mario været i gang med UEFA A-uddannelsen der blandt andet indeholder undervisning i: Udvikling og implementering af spillestil, scouting, kampanalyse, træningssupervisioner, fysiologi, idrætsmedicin samt kost og ernæring. Hertil var Marios kursisthold på studietur i Mainz. Uddannelsen afsluttes med at skrive et individuelt projekt om et selvvalgt fodboldemne. Her er Mario dykket ned i en lang række ungdomskampe på højeste niveau i Kongeriget for helt konkret at undersøge hvilken betydning de centrale midtbanespilleres placering og ageren i en VI-DE-VI-omstilling har for dets udfald.

Denne opgave var Mario oppe og forsvare til den afsluttende eksamen tirsdag d. 3 januar og med en bestået karakter kan Mario nu kalde sig UEFA A-træner.

Vi ønsker Mario et stort tillykke med den nyerhvervede trænerlicens ovenpå et års hårdt arbejde.