Målaktionærbrev

Verden og Danmark er stadig ramt af covid-19, men lysere tider er på vej. Flere og flere af os vaccineres, så vi håber, at vi snart kan invitere til en KB Målaktionærfest. Vi forventer at gøre det, når sommeren så småt er på vej til efterår. Så har vi også undværet hinanden i snart to år.

Tusind tak for jeres uundværlige støtte og tålmodighed i en svær tid. Det er vi dybt taknemmelige for. Kort sagt: Vi kan ikke klare os uden jer.

Da vi senest skrev til jer i oktober 2020, gik det knap så godt for vores superligahelte. Det kostede Ståle Solbakken jobbet, og det har taget tid for vores nye cheftræner Jess Thorup at få holdet retur til toppen af dansk fodbold.

En rigtig god slutspurt bragte os dog kortvarigt ind i kampen om guldet, men i den sidste ende kunne vi ikke afgøre tingene selv, så vi sluttede med bronze.

Pyt med det. Vi ser lyst på fremtiden, og nu har cheftræneren også fået en stærk medspiller i skikkelse af den nye sportsdirektør, der ikke er så ny for os.

Peter ’PC’ Christiansen var en stærk back i begyndelsen af nullerne, hvor vi snuppede tre mesterskaber i 2001, 2003 og 2004. Han ved, at kun guldet tæller.

Guld eller gyldne fødder har vi haft i ungdomsafdelingen i årevis – ikke mindst takket være jeres støtte, kære målaktionærer. Det har gavnet nationen i det tidlige forår med sammenlagt 14-0 til A-landsholdet og 6-0 til U21-landsholdet.

Et helt hold har kæmpet i den rød-hvide trøje. På A-landsholdet Jannik Vestergaard, Joachim Andersen, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Jonas Wind. På U21-landsholdet Mads Roerslev Rasmussen, Morten Hjulmand, Nikolas Terkelsen Nartey, Victor Jensen, Carlo Holse og Mohamed Daramy.

Dusinet var blevet fuldt, hvis Andreas ’Corner’ Cornelius ikke var blevet skadet op til VM-kvalifikationskampene mod Israel, Moldova og Østrig. Han er siden kommet stærkt tilbage.

Fælles for dusinet er, at de alle er et produkt af det frugtbare arbejde, som har fundet sted i KB’s ungdomsafdeling og FCK Talent i årevis, og det arbejde fortsætter på højtryk i en organisation med vokseværk. Medlemstal på tværs i hele Danmark viser, at KB er landets næststørste fodboldklub. Med masser af guldklumper.

Den nyeste er Victor Kristiansen. Bare 18 år, men allerede nu en stærk venstre back på superligaholdet – som ’PC’ i de gode gamle dage.

Victor var blot fem år, da han blev KB-medlem.

Både A-landsholdet og U21-landsholdet har kvalificeret sig til slutspillet om europamesterskabet, og der er stadig et dusin af repræsentanter i rødt og hvidt med opvækst i KB’s ungdomsafdeling og FCK Talent.

På A-landsholdet er det Jannik Vestergaard, Joachim Andersen, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Jonas Wind og Andreas Cornelius, som er med i truppen, der i Parken skal møde Finland, Belgien og Rusland.

På U21-landsholdet er det Mads Roerslev Rasmussen, Morten Hjulmand, Nikolas Terkelsen Nartey, Carlo Holse, Mohamed Daramy og – kometen Victor Kristiansen.

Sidstnævnte kom ind i truppen i stedet for Victor Jensen, og bortset fra Mads Roerslev Rasmussen deltog de alle i den uhyggeligt spændende EM-kvartfinale, der blev tabt til Tyskland efter straffesparkskonkurrence.

Desværre var Victor Kristiansen en af de uheldige helte i kampen, men når skuffelsen har lagt sig, er vi ikke i tvivl om, at han kommer stærkt tilbage for både F.C. København og Danmark.

Vi er også godt repræsenteret på U20-landsholdet med Victor Jensen, Valdemar Lund, Mads Bidstrup og William Bøving.

Sidstnævnte er topscorer i U19 Ligaen og har for nylig underskrevet en kontrakt frem til 2025 med FC København. Efter sommerferien bliver William Bøving en fast bestanddel i Superligatruppen, og det samme gør den stærke forsvarsspiller Valdemar Lund, som lige er fyldt 18 år, men allerede har vist fornemme lederevner som anfører for holdet i U19 Ligaen.

Flere fremtidsstjerner er på vej fra KB’s ungdomsafdeling og FCK Talent. Eksempelvis er U17-drengene i en position, hvor de har gode muligheder for at vinde det danske mesterskab.

Takket være jer, kære målaktionærer.

Vi håber på jeres fortsatte støtte og ser frem til, at vi snart kan invitere jer til målaktionærfest.

I ønskes alle en rigtig god sommer, mens vi i spænding venter på den nye sæson i Superligaen.

Vi glæder os til at se jer til fest i Pejsesalen og fodbold i Parken.

Mange venlige hilsner
Keld Jørgensen (Formand, K.B. Fodbold)
Henrik Frøling Pedersen (Ungdomsformand, K.B. Fodbold)
Jan ’Grauballe’ Løvsteen (Formand, K.B. Støtteforening)