Victor Kristiansen var en glad modtager af GRANEN. Foto: Christian Fisker

Victor Kristiansen var en glad modtager af GRANEN. Foto: Christian Fisker

Hæder til to vaskeægte KB’ere

For få dage siden var der endnu et derby i Superligaen mellem FC København og Brøndby. Midtvejs i anden halvleg ved stillingen 2-2 blev kampen mere eller mindre afgjort. Mohamed Daramy sendte en flad aflevering frem i venstre side til Victor Kristiansen, der omgående spillede bolden ind i Brøndbys straffesparksfelt til Jonas Wind, som sikkert scorede til 3-2. Kampen sluttede med en FCK-sejr på 4-2. 

Der er tale om tre fodboldgutter, som udover det uomtvistelige talent har en ting mere til fælles. De har alle modtaget Mindepokalen GRANEN – prisen som årets ungdomsspiller i KB. Wind gjorde det i 2017, året efter snuppede Daramy pokalen, og nu er turen kommet til 18-årige Victor Kristiansen. Et vaskeægte KB-produkt – ligesom Thomas Delaney. 

Victor begyndte på KB Mikro på Pile Alle i 2007, da han var fire år. Derefter KB Børn og KB Talent. Videre til FCK Talent og nu en fast del af FC Københavns superligatrup. 

Victor besidder de helt centrale elementer for en spiller i KB og FC København. Han er meget bevidst om sin egen udvikling, samtidig med at han altid har fokus på at give det maksimale til holdet. En yderst intelligent fyr. Han præsterer både på banen og i skolen som mønsterelev på Niels Brock – trods en høj fraværsprocent på grund af de mange trænings- og kampaktiviteter i skoletiden. 

Selvom Victor er født i december i slutningen af sin årgang, har han bevist, at man godt kan blive en professionel fodboldspiller. En dedikeret ungersvend med en enorm træningsindsats og blik for at have den nødvendige tålmodighed til at lære og give. 

Victor er blevet en spændende venstre back hos FC København i Superligaen, og i nationens tjeneste har han utallige gange optrådt på U16-, U17- og U18-landsholdet. 

Senest blev Victor meget velfortjent udtaget til Danmarks succesfulde U21-mandskab, hvor han debuterede i EM-kvartfinalen mod Tyskland. Et kæmpe talent og en stor rollemodel. Tildelingen af årets talentpris i KB er ikke tilfældig. Det er såre fortjent. Et stort, stort tillykke med GRANEN. 

KB-formand Finn L. Meyer hylder Victor Kristiansen. Foto: Christian Fisker

KB-formand Finn L. Meyer hylder Victor Kristiansen. Foto: Christian Fisker

Pokalen blev i sin tid skænket af KB’s direktør Frits Johansen, og den blev første gang uddelt 28. juni 1944. 

Den valgte spiller får som belønning sit navn indgraveret i pokalen, og han modtager til ejendom en identisk sølvpokal i reduceret format. Såvel indgravering som den lille pokal er sponseret af Jørgen Glidov Fonden. 

De har modtaget Mindepokalen Granen. 

Forbandet med en sublim sparketeknik 

Søren Lyngesen

Søren har aldrig modtaget GRANEN, men som Victor Kristiansen er han et vaskeægte KB-produkt, og han er årets modtager af Gunnar Jensens sølvbæger, som er blevet uddelt siden 1988. 

Som medlem af KB, siden han var knægt, har Søren spillet på såvel klubbens bedste ungdoms- som seniorhold. Derefter har han været træner for klubbens spillere på den ældre side af fyrrene, og i efteråret 2020 var han desuden KS-assistenttræner. 

I sin aktive karriere var Søren begunstiget eller måske snarere forbandet med en sublim sparketeknik og et godt overblik, der førte til mål og masser af assister. Derfor var han ikke den, som bevægede sig mest på grønsværen. Hårdt arbejde, puha. Så var det sjovere at spille indendørs fodbold og få en masse DM-titler på CV’et – ofte i selskab med andre KB’ere som Brian Petersen, Søren Andreasen, Michael Pedersen, Jonnie Larsen (skorstensfejermesteren, red.) og Gert Petersen (KB’s næstformand, red.). 

Som træner og leder har Søren Lyngesen haft en helt anden indstilling til værdien og nødvendigheden af hårdt arbejde, totalt dedikeret. Han er en vindertype, som søger at optimere enhver detalje, der kan gøre holdet bedre og øge muligheden for større succes. 

Den indstilling har ført til flotte sportslige resultater, hvor 40+ først var tæt på at rykke ned i den næstbedste københavnerrække. Holdet overlevede og rykkede op sæsonen efter som debutant i Elite Øst. Rækken blev for første gang i KB’s historie vundet, og undervejs var holdet ubesejret i to år. I sommer formåede holdet at komme i finalen i DBU’s landspokalturnering, men det endte med et nederlag til Horsens fS.

KB-hygge i Pejsesalen i anledning af klubbens fødselsdagsfest. Foto: Christian Fisker

KB-hygge i Pejsesalen i anledning af klubbens fødselsdagsfest. Foto: Christian Fisker

Søren er dog ikke typen, som slikker sår. Han er efter sigende allerede i færd med at planlægge, hvordan KB i stedet kan vinde pokalturneringen i 2022. 

Af blandt andet den grund fortjener Søren et skulderklap fra Gunnar Jensens Fond, men det handler ikke kun om fodbold på banen. Væremåden udenfor sidelinjen er også vigtig, for i fondens fundats står der, at ”på Gunnar Jensens fødselsdag den 11. august uddeles en præmie i form af et sølvbæger til en person, der i særlig grad ved forbilledlig optræden på og udenfor fodbold- og cricketbanen har gjort sig fortjent til sine kammeraters agtelse. Hans personlige dygtighed som boldspiller skal ikke være afgørende”. 

Søren Lyngesen fremhæves som en altid god kammerat både på og udenfor banen. Der er glimt i øjet, og skarpe kommentarer leveres med humor i bedste KB-stil. Engagementet fejler heller ikke noget, og KB går aldrig forgæves til Søren, når der er brug for hjælp. 

Det blev senest bevist, da han uden tøven sagde ja til opgaven som KS-assistenttræner, samtidig med at han passede sine gamle drenge – dem på den ældre side af fyrrene. Civilt har den gode mand også haft en del at se til med at sikre lokoførere til alle S-tog. 

Søren Lyngesen modtager derfor årets sølvbæger fra Gunnar Jensen Fonden for sin store og uegennyttige indsats. Et stort og varmt tillykke.