Mario de Assis (U19), Aroldo Strack (KS) og Thomas Terkelsen (U25) udgør det nye stærke team, der skal sikre et godt udviklingsmiljø og bæredygtig seniortransition.

Mario de Assis (U19), Aroldo Strack (KS) og Thomas Terkelsen (U25) udgør det nye stærke team, der skal sikre et godt udviklingsmiljø og bæredygtig seniortransition.

Styrket besætning skal sætte ny kurs for flagskibet

Nyt transitionsprojekt skal sikre bæredygtig fødekæde fra ungdom til KS

2020 blev for alvor året, hvor også fodbolden og fællesskabet er blevet sat på prøve af Coronaens bølgende begrænsninger. Ikke mindst ungdoms- og seniorårgangene er nær druknet i aflysninger af træning og udsættelser i turneringskampe – herunder KB’s flagskib i Københavnsserien.

De ufrivillige pauser har vi brugt til at konkretisere en bæredygtig transitionsmodel fra ungdom til senior, som længe har været på tegnebrættet i fodboldafdelingen. Det er ingen hemmelighed at springet fra U19 til senior alle dage har været svært, både på og udenfor banen. Forskelle i fysik, erfaring og identitet er ofte meget store og begrænser de unges lyst og mulighed for et succesfuldt skifte til voksenfodbolden.

“Vi har længe været vidne til at dygtige ungdomspillere, som er sent modnede, er fysisk ufærdige eller bare almindeligt aldersvarende, ofte har særdeles svære betingelser for at skifte ungdomsfodbolden ud med den "mandfolkesport", man kan opleve på banen og i et omklædningsrum, hvor med- og modspillere snildt kan være mere end ti år ældre og et helt andet sted i livet i øvrigt. Derfor vil vi gerne bidrage til at skabe den nødvendige mellemstation, hvor der er tid og ro til at gro ind i den voksenverden, som venter dem, socialt og fodboldmæssigt”, udtaler sportschef Franz Dupont 

Tiden er derfor inde til at rulle det sidste manglende led i vores fodbolduddannelse ud. Fra årsskiftet søsætter KB fodbold således et transitionsprojekt i form af et formaliseret U25 hold, som skal modne og klæde ungdomsspillerne på til en tålmodig og sikker overgang til seniorfodbolden. I første omgang bliver holdet bygget op omkring et fællesskab mellem vores U19 og KS, men målet er at holdet fra sommeren ’21 skal have nok spillere til at drive et selvstændigt turneringshold og med selvstændigt trænersetup, der ligger i naturlig forlængelse af U19 og bygger bro til KS-holdet og den øvrige seniorafdeling. 

For at sikre sammenhængskraft sportsligt og socialt bliver U25 og KS-holdet samtidigt lagt ind under den eksisterede sportslige ledelse i børn og ungdom, der med fire fuldtidsansatte i forvejen står på mål for det sportslige koncept for U3-U19. Et tiltag, som allerede så småt blev påbegyndt i efteråret med daværende sportslig leder for ungdom, Jesper Jacobsen, ved roret på KS.

Vi har i naturlig forlængelse heraf taget os god tid til at eftersøge de helt rigtige profiler, som ville kunne bidrage til at holde projektet på rette kurs. Det er derfor med stor glæde, at vi fra årsskiftet kan præsentere en ny og udvidet besætning:

Aroldo Strack overtager roret som cheftræner for KS. Aroldo kommer fra Fremad Valby, hvor han i de seneste to år har været cheftræner for deres hold i Danmarkserien. Aroldo har hertil en fortid som landstræner for Futsal-landsholdet og mangeårig trænererfaring fra ungdoms- og seniorfodbold i både København og Jylland, ligesom han i privat regi har bidraget til at introducere danskerne for den brasilianske fodbold gennem Futsal og fodbold camps.

Thomas Terkelsen bliver cheftræner for vores nye U25 gruppe. Thomas har en lang historik, som både spiller og træner i KB, hvor han har trådt sine barne- og ungdomssko og kommer med erfaring fra seniorfodbolden fra vores naboer, hvor han de seneste fire år har haft ansvaret for senior seriehold og senest været assistent på FB’s 1. seniorhold. Thomas har således et indgående kendskab til KB, aldersgrupperne og vores omgivelser.

I teamet indgår ligeledes Mario de Assis som i en lang årrække har været tilknyttet KB's ungdomsafdeling og i dag er sikker styrmand for vores bedste U19 hold. Mario har (en stærk) stor erfaring som assistent for bl.a. ungdomsliga U17 og U19 hold i Lyngby i fem år og i Fremad Valby samt ungdomsfoldbold i Portugal, hvor han har sine rødder og sin fodboldopdragelse fra. 

Hertil byder det nye set-up på assistenter, specifiktrænere, fysioterapeut, holdledere og alle de gode ad-hoc frivillige, som bidrager til et kompetent og attraktivt miljø.

Det er fodboldafdelingens store ønske, at vi med det nye stærke set-up kan fastholde flere af vores egne U19 spillere og tiltrække spillere udefra, ikke mindst tidligere KB’ere, som vil finde vores udviklingsmiljø og -muligheder attraktive, så vi kan sikre en bæredygtig fødekæde fra ungdom til senior og meget gerne herfra videre til Old Boys.

“Vi har en klar tro på, at der er en gruppe spillere som fortsat gerne vil udvikle sig og træne seriøst, men som er bevidste om, at fodbolden ikke nødvendigvis skal være deres levevej. Dem mangler der et seriøst tilbud til. Vi håber derfor, at vi med de nye initiativer sammen kan skabe et miljø og en kultur, der er afstemt i fælles ambitioner”, slutter Franz Dupont.

Spørgsmål til eller interesse for transitionsprojektet eller KS rettes til sportschef Franz Dupont på fd@kb-boldklub.dk eller mobil 2325 5002.