Madsen stod en brandkamp

Det var ikke målmandens skyld. Det var helt klart holdningen hos KB’s københavnsseriemandskab efter udebanenederlaget på 0-3 til Kastrup.

Manden mellem stængerne var den 57-årige Peter Madsen, der til daglig er sidste skanse på klubbens suveræne M+40-mandskab.

Sygdom, uheld og efterfølgende afbud tyndede godt ud i målmandsmulighederne for KS, og så spurgte en af assistenttrænerne, Søren Lyngesen, som også er leder for M+40-holdet, om Madsen ville gøre ham en tjeneste.

Det ville den ældre herre gerne, og han spillede så overbevisende, at flere af de langt yngre KS-spillere efter kampen begejstret gav udtryk for, at de gerne ville have ham med i flere kampe fremover. Den gode Madsen var heller ikke afvisende:

”Det var virkelig en sjov og god oplevelse at spille med de unge.”

Som 22-årig debuterede han i 1985 i den gamle Idrætsparken, da KB i 1. division mødte AaB, fordi den daværende landsholdsmålmand Ole Qvist havde karantæne efter en udvisning i Randers.

Kampen mod AaB blev vundet med 4-1, men den unge målmand var så uheldig i det allersidste minut at blive ramt i hovedet af en modstanderstøvle, så han måtte en tur på Rigshospitalets skadestue til observation for hjernerystelse.

På Rigshospitalet fik han selskab af holdkammeraten Stig Andersen, der tidligere i kampen var udgået med en rygskade. Konstant fik Andersen følgende spørgsmål fra Madsen: ”Hvad blev kampen? Hvorfor var jeg med?”

Om Peter Madsen også skal deltage i den næste KS-kamp, må tiden vise. Her ventes det, at flere af de yngre målmænd er kampklare igen. Cheftræner Jesper Jacobsen er også tilbage for at lede tropperne. Han var fraværende i Kastrup på grund af sygdom.

KS skal på lørdag spille på hjemmebane mod Boldklubben Skjold. Kampen i Frederiksberg Idrætspark begynder klokken 16.15. Sædvanen tro er der gratis adgang, og mundgodt for krop og sjæl kan købes til publikumsvenlige priser i kiosken ved stadionindgangen.

Fakta Kastrup-KS.

Stillingen i Københavnsserien.