Jubeldans hos KS efter sejren over Fremad Amager. Foto: Carsten Schiødte

Jubeldans hos KS efter sejren over Fremad Amager. Foto: Carsten Schiødte

Historisk triumf for KS

Den 29. august er værd at huske for KB i Københavnsserien. Det er nemlig en vinderdato.

Senest bevist med en sejr på 1-0 over Fremad Amager. Holdets første turneringssejr i Københavnsserien i nøjagtigt et år.

På dagen i 2019 vandt KS i en uforglemmelig udekamp med 5-4 over FC Græsrødderne – alle fem mål scoret af Jonathan Grumme. Siden har holdet ikke vundet en livsnødvendig sejr i turneringen – blandt andet på grund af coronapandemien.

Nu har holdet langt om længe smagt sejrens sødme igen. Uden Jonathan Grumme. Den mangeårige trofaste kaptajn er desværre langtidsskadet. Så må andre spillere træde i karakter, og det gjorde gutterne i opgøret mod Fremad Amager.

Tre af dem var også med til at vinde i 2019: Sebastian Kaalund, Andreas Caspersen og Rasmus Willumsen. Sidstnævnte, der debuterede mod FC Græsrødderne, kom dog ikke i kamp.

”Under opvarmningen fortalte han mig, at han havde vrøvl med ryggen. En nerve sad i klemme,” oplyser cheftræner Jesper Jacobsen og fortsætter:

”Han syntes ikke, at han var i stand til at give 100 procent, og derfor var aftalen, at han kun kom på banen, hvis vi var foran med to-tre mål.”

Første halvleg var set med KB-øjne en noget nervøs forestilling.

”Jeg tror, det var vigtigt for spillerne ikke at komme bagud inden pausen, og vi skulle i alle tilfælde undgå de udfald, hvor vi er forsvundet fra jorden i 20 minutter. Derfor foregik meget af spillet ude i siderne i stedet for på midten, og det var for langsomt,” forklarer Jesper Jacobsen.

I anden halvleg var der straks fra begyndelsen langt mere gnist, gejst og selvtillid hos hjemmeholdet, og føringsmålet kom efter et lille kvarter.

Det var intet mindre end genialt. Efter et fint opspil modtog rutinerede Martin Frydensberg Thomsen bolden ved kanten af straffesparksfeltet. Han søgte ud i højre side, da han pludselig med et hælspark sendte kuglen ind i feltet mellem venner og fjender til den total fritstående Lasse Lykke Reenberg Larsen. Han tog et par korte træk, inden han koldblodigt og behersket trillede bolden skråt forbi gæsternes målmand, Victor Osbæck Paevatalu.

Jesper Jacobsen uddeler ros til spillerne efter kampen. Foto: Carsten Schiødte

Jesper Jacobsen uddeler ros til spillerne efter kampen. Foto: Carsten Schiødte

Fremad Amager forsøgte med lange afleveringer fra de bageste rækker at sætte KB-forsvaret under pres, men det holdt fint stand med solide præstationer hele vejen rundt – ikke mindst fra debutanten Palle Nøhr.

KB var egentlig tættere på en større sejr, end gæsterne var på en udligning, men Tobias Jeremiassen og især Gideon Chris Bandona havde ikke det afgørende held i afslutningerne.

Trods det er Jesper Jacobsen en tilfreds chef. Der er roser til de to netop førnævnte, ligesom matchvinder Lasse Lykke Reenberg Larsen og anfører Sebastian Kaalund får anerkendende skulderklap.

”I bund og grund leverede alle mand en fin indsats, men jeg ville ønske, at vi havde bolden lidt mere, men det var svært mod et hold, som bestemt ikke var dårligt og samtidig sparkede langt.”

Næste opgave for KS er på lørdag 5. september, kl. 14 mod Vigerslev, der er oprykker fra serie 1, på udebane (Valby IP, Opvisningsbanen).

”Det er et godt omstillingshold,” lyder det fra Jesper Jacobsen og er indstillet på at forberede sit mandskab på en svær opgave. Men det er et KB-mandskab med selvtillid.

Næste hjemmekamp i Frederiksberg Idrætspark spilles lørdag 12. september kl. 16.15. Modstanderen er HB.  

Sådan gik det

  1. august: KB – Fremad Amager 1-0 (0-0)
    Mål: 1-0 Lasse Lykke Reenberg Larsen
    KB: Rasmus Søbygaard – Philip Alves Burlin, Jacob Berthelsen, Andreas Tolman, Andreas Caspersen, Martin Frydensberg Thomsen, Sebastian Kaalund (anfører), Tobias Jeremiassen, Loui Petersen, Gideon Chris Bandona, Lasse Lykke Reenberg Larsen, Palle Nøhr (debutant), Mads Østergaard, Rasmus Willumsen.

Stillingen i Københavnsserien