Seks point vil lune

Påsken lader sig ikke skjule. Den står for døren. En højtid hvor rigtigt mange af os kan slappe af med forskellige fornøjelser – eksempelvis fodbold. Her er et tilbud.

Skærtorsdag og anden påskedag spiller KBs københavnsseriehold turneringskampe, og de foregår begge på hjemmebane i Frederiksberg Idrætspark. En gentagelse af påsken 2018.

Dengang endte det med to sejre – 5-2 over Prespa og 4-2 over Hvidovre.

Når den øjeblikkelige stilling i tabellen betragtes, er det ingen hemmelighed, at det atter vil lune med to sejre og seks point i regnskabet. Men det er ingen lette opgaver, som venter spillerne.

Påsken for godt et år siden var god for KS med to sejre og seks point.

Modstanderen skærtorsdag er Politiets Idrætsforening, der er oprykker fra serie 1. Det har imidlertid ikke påvirket holdet på nogen måde. Politiets Idrætsforening ligger på en femteplads i tabellen og har leveret flere overraskelser undervejs.

Seneste modstander var topholdet KFUM. Godt nok tabte Politiet med 1-2, men der var spænding lige til sidste dommerfløjt. 1-2 tabte skærtorsdags gæster i Frederiksberg Idrætspark også til KB i efteråret – set med KB-øjne takket være to selvmål.

Den venlighed skal man dog ikke forvente denne gang fra et mandskab, som består af fysisk stærke og løbevillige spillere.

”Nej, det bliver en rigtig svær opgave. Vi havde en rigtig tæt kamp senest med dem, men jeg synes dog, at vores sejr var fortjent,” siger KBs cheftræner, Daniel Jønsson, og tilføjer:

”De er gode på dødbolde og kender hinanden rigtig godt. For os er det vigtigt, at vi forsøger at spille vores eget spil og får skabt nogle chancer.”

Kampen mod Politiet spilles skærtorsdag (18. april), og den begynder kl. 13.30.

Kaptajn Jonathan Grumme jubler over sejrsmålet i den seneste kamp mod Politiet.

Fire dage senere – anden påskedag – er der atter københavnsseriefodbold i Frederiksberg Idrætspark. Endda to kampe. Kl. 11.45 spiller FB mod Tårnby, og godt et par timer senere tager KB imod Føroyar, og i modsætning til opgøret med Politiet har KBerne revanche til gode mod færingerne.

Kampen i efteråret endte med et nederlag på 3-5 efter en noget bizar forestilling. I begyndelsen scorede Føroyar lynhurtigt to gange, men KBerne kæmpede sig tilbage. Så fik hjemmeholdet to korrekt dømte straffespark, men der var ingen afmærkningsplet i feltet, og derfor blev de to spark efter KBernes mening leveret alt for tæt på mål. Hele affæren endte med to udvisninger til gæsterne.

Det lyder som et drama, og dramatisk kan det også blive anden påskedag, for tabellen viser, at det er en meget vigtig kamp. KB er nummer 11 med 20 point – to foran Føroyar, som er placeret lige over nedrykningsstregen.

”Det er en kamp, vi simpelthen skal vinde,” lyder det kort og kontant fra Daniel Jønsson.

Senest spillede Føroyar uafgjort 0-0 på udebane mod HB, som KB i runden forinden besejrede med 1-0. Den gevinst blev desværre fulgt op med et nederlag på 0-2 til Hvidovre, men generelt har KS-mandskabet leveret glimrende indsatser i begge kampe.

Kampen mod Føroyar spilles anden påskedag (22. april), kl. 14.00.

Andreas Tolman scorede et flot hovedstødsmål i den seneste kamp mod Føroyar.

Til begge hjemmekampe i påsken er der gratis adgang og mulighed for at forkæle ganen og maven med forskellige lækkerier til fornuftige priser, men der er – så vidt vides – ingen påskeæg.

KS – spillere og trænere – håber på, at mange KBere vil dukke op til de to kampe, hvor det samlede resultat gerne skal ende med varme – ligesom forårssolen – og seks point.

Se stillingen i Københavnsserien her.

Rigtig god påske.