Misvisende resultat

Et resultat kan aldrig lyve, men baggrunden for det behøver ikke at være sandheden.

KBs københavnsseriemandskab tabte udekampen mod Rønne med 1-5, men objektivt set gav resultatet ikke det rette billede af begivenheden.

Bortset fra den sidste halve snes minutter var gæsterne godt med i kampen, og med lidt større kynisme i de chancer, holdet fik, og medvind i dommerkendelserne i et par situationer havde tallene på måltavlen været anderledes favorable i KBs favør.

”Vi blev snydt for mindst to straffespark,” mener cheftræner Daniel Jønsson, som bestemt ikke skjuler sin skuffelse over resultatet:

”Det var ikke i orden.”

Rønne fik en lynhurtig føring efter et hjørnespark, hvor KB-forsvaret ikke var helt på plads, men derefter overtog det gæstende mandskab på klippeøen styringen, og Peter Rønning var tæt ved at udligne med et skud, som ramte stolpen. Kort efter kom udligningen dog, da Kastriot Plakolli headede bolden i nettet. Det var målscorerens tredje træffer med hovedet i de seneste fem kampe, og han leverede i det hele taget en så god præstation, at holdkammeraterne efter kampen kårede ham til ’man of the match’.

Kastriot Plakolli (tv.) scorede KBs mål mod Rønne.

Kastriot Plakolli (tv.) scorede KBs mål mod Rønne.

Efter udligningen bølgede spillet frem og tilbage, men KB havde bolden mest og muligheder for at komme foran, mens hjemmeholdet i højere grad levede på omstillinger, ofte sat i scene af den lille vævre Mathias Ellebye, der også var en drillepind for københavnerne i det omvendte opgør, som Rønne vandt med 3-2.

Kort før pausen betød en kontramulighed, at Rønne kom foran med 2-1, men det tog ikke modet fra KBerne.

”Vi havde initiativet og to-tre gode chancer, inden de scorede til 3-1,” fortæller Daniel Jønsson.

Bagud med to mål besluttede han i samråd med assistenttræner Karsten Viborg at satse, og tårnhøje Andreas Tolman blev rykket frem som angrebsmakker med kaptajn Jonathan Grumme. Det gav nogle store chancer, men desværre ingen bonus. I stedet kunne hjemmeholdet lukrere på, at KBs defensiv var blevet lidt mere åben, og det medførte kampens to sidste scoringer.

Det er aldrig sjovt at debutere som målmand, når modstanderen scorer fem gange, men Daniel Jønsson uddeler stor ros til purunge Pedro Lugano.

”Han havde ingen muligheder for at afværge Rønnes scoringer. Han leverede til gengæld flere fine redninger undervejs, og han fik da også tre af stemmerne, da vi efter kampen valgte den bedste spiller.”

Med til historien hører det faktum, at Pedro Lugano dagen før også var i kamp for U19, der tabte 3-11 til Greve, men det lod han sig ikke mærke med i opgøret mod Rønne ifølge Daniel Jønsson.

KB havde flere chancer mod Rønne, men udbyttet blev kun et mål.

KB havde flere chancer mod Rønne, men udbyttet blev kun et mål.

På fredag spiller KS igen. På hjemmebane i Frederiksberg Idrætspark.

Modstanderen er Prespa, men det er på forhånd ikke en overkommelig udfordring trods modstanderens placering som bundhold med blot otte point.

Prespa vandt nemlig sin seneste kamp med 5-3 over Hvidovre.

”Så de har sikkert fået ekstra mod på opgaven. Vi skal være fuldt koncentrerede, men kan vi få nogle af de gode takter fra Rønne-kampen frem, tror jeg på, at vi vinder. Det skal vi simpelthen,” fastslår Daniel Jønsson.

Kampen på fredag begynder kl. 18.30. Adgangen er gratis, og der sælges sædvanen tro lækkerier for øjet og til maven fra den lille bod ved hovedindgangen.

På det tidspunkt er weekenden stadig ung. Så begynd den med at støtte KS.

Sådan gik det

  1. april: Rønne – KB 5-1 (2-1)
    Mål: 1-0 Anton Bay Dich (7), 1-1 Kastriot Plakolli (27), 2-1 og 3-1 Chriss Jacobsen (36 og 63), 4-1 Bjørn Jensen (84), 5-1 Nilas Stange (90)
    KB: Pedro Lugano – Jens Frederik Vestergård, Mikkel Nygaard, Andreas Tolman, Peter Rønning, Milan Johannsen, Piet Stampe, Karsten Viborg, Matti Woiremose Stampe, Kastriot Plakolli (bedste spiller), Jonathan Grumme (anfører), Andreas Winde-Wiemer, Sebastian Kaalund, Stefan Jannik Sørensen

Se stillingen i Københavnsserien her