Lyspunkter trods nederlag

2-0 eller rettere 0-2 og retur til København. Det blev resultatet af KBs københavnsseriekamp på Bornholm mod Rønne.

Med ikke færre end syv mand på skadeslisten – heriblandt anfører Jonathan Grumme og viceanfører Stefan Sørensen – var det noget af en opgave for trænerduoen Daniel Jønsson og Karsten Viborg at sammensætte holdet. Flere spillere blev sat på uvante pladser, og trænerne måtte selv trække i kampdragten og tage plads på udskiftningsbænken.

Alligevel gik det fint – i alt fald i første halvleg.

”Vi valgte at stå lavt og kompakt i kæderne for at sikre den defensive organisation bedst muligt,” forklarer Daniel Jønsson og fortsætter:

”Rønne er gode til omstillinger, så det gjaldt om ikke at give dem nogle muligheder.”

Omvendt betød det, at der ikke var meget bid i gæsternes offensiv, hvor Jimmy Boye Olesen lå helt alene i front, så det endte med en første halvleg uden de store chancer til nogle af holdene og ingen mål.

I KB-målet debuterede Christian Sørensen, og han stod ganske udmærket, samtidig med at han udstrålede såvel ro som sikkerhed. Desværre lod han et temmelig ufarligt skud fra en spids vinkel smutte under sig i begyndelsen af anden halvleg, og så var hjemmeholdet foran med 1-0.

”Så var vi nødt til at satse, og vi fik også skabt et rimeligt pres, og det blev ikke dårligere af, at de fik en spiller udvist i 10 minutter,” fortæller Daniel Jønsson.

Stadig kneb det dog for gæsterne at komme frem til de helt store chancer, men håbet levede indtil et par minutter inde i overtiden, hvor Mikkel Nygaard blev overrumplet af et langt udspark fra Rønnes målmand, Lukas Benjamin Olesen, så den lynhurtige Chriss Jacobsen fik frit løb mod mål og sikkert scorede hos en chanceløs Christian Sørensen. Slaget var tabt – til stor ærgrelse for såvel spillerne som trænerne.

Trods svære vilkår var Daniel Jønsson tilfreds med indsatsen mod Rønne.

Trods svære vilkår var Daniel Jønsson tilfreds med indsatsen mod Rønne.

Daniel Jønsson tøver imidlertid ikke med at rose spillerne for en god og disciplineret indsats og ser med fortrøstning frem til den næste kamp på hjemmebane mod Skjold.

”Jeg anser Skjold for at være et bedre hold end Rønne, så det bliver en svær opgave,” forudser KS-cheftræneren. Samtidig håber han på, at flere af de skadede spillere bliver klar. Der er brug for alle gode kræfter og et godt humør, og det har mandskabet, forsikrer Daniel Jønsson.

”Vi har ofte vist, at vi kan spille godt og vinde over de bedre hold i rækken, og vi går helt sikkert på banen mod Skjold for at vinde.”

Kampen spilles på lørdag kl. 16.15 i Frederiksberg Idrætspark, og der er som sædvanlig gratis adgang og mulighed for at købe lidt forfriskninger til publikumsvenlige priser.

Sådan gik det
21. september: Rønne – KB 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Martin Kjær Andersen (51), 2-0 Chriss Jacobsen (90)
KB: Christian Sørensen (debutant) – Peter Kildegaard Andersen (debutant), Jacob Berthelsen, Mikkel Nygaard, Peter Rønning, Sebastian Kaalund, Milan Johannsen, Karsten Viborg, Matti Woiremose Stampe (anfører), Rasmus Willumsen, Daniel Jønsson, Sebastian Woidemann, Andreas Caspersen, Jimmy Boye Olesen

Resultater og stilling i Københavnsserien.