KS-træner Karsten Viborg ser frem til lørdagens udekamp mod Rønne.

Forårets opskrift skal gentages

Efter en sejr på 5-4 over FC Græsrødderne og uafgjort 2-2 mod Fremad Amager fik KBs mandskab i Københavnsserien en alvorlig lærestreg i udekampen mod Politiets Idrætsforening, som vandt med 4-0 efter en målløs første halvleg.

Hjemmeholdet kom vanen tro blæsende fra start, men KBerne holdt stand i de første 45 minutter, selv om gæsterne flere gange var på hælene.

Håbet om bedre tider efter pausen blev i anden halvlegs første kvarter punkteret af de veloplagte politifolk med to scoringer efter et par ærgerlige KB-fejl.

Pudsigt nok betød hjemmeholdets fuldtræffere, at gæsterne vågnede en smule til dåd og havde en fin periode, men så fik anfører Jonathan Grumme en 10 minutters udvisning, og det endte i stedet med endnu et par scoringer til Politiet.

Træner Karsten Viborg vil gerne have, at KS-spillerne hurtigt lægger skuffelsen over nederlaget og ’en decideret offday’ bag sig og i stedet ser fremefter til den næste kamp. Den skal spilles på lørdag mod Rønne – på udebane. En svær opgave.

Det medgiver Karsten Viborg, men han håber, at spillerne finder det spil og den gejst frem, som holdet viste, da det senest var på Bornholm.

Det gav i forårets sidste kamp en livsvigtig sejr på 1-0. Godt nok var modstanderen ikke Rønne. Det var NB Bornholm, og Karsten Viborg scorede faktisk sejrsmålet, men han sætter sin lid til, at det ’svingende’ KB-mandskab atter lever op til ryet om, at det altid præsterer bedst mod holdene i toppen af stillingen.

Jonathan Grumme er delt topscorer i Københavnsserien.

Han nærer også et håb om, at nogle af de spillere, der ikke deltog i opgøret mod Politiet på grund af skader, bliver klar til opgøret, som fløjtes i gang kl. 15.30 på Rønne Stadion Nord. Desuden har han stor fidus til Jacob Berthelsen, der debuterede mod Politiet. En spiller med masser af erfaring fra ophold i flere divisionsklubber, blandt andre Brøndby, Fredericia, Brønshøj og AC Horsens. Han kan i høj grad styrke KS-holdets defensiv efter Karsten Viborgs mening.

”Udgangspunktet mod Rønne er, at vi holder dem fra at score,” siger KS-træneren og henviser til, at KB er det hold, de andre hidtil har scoret flest mål imod. 21.

Udgangspunktet betyder dog ikke, at Karsten Viborg vil have en kamp uden mål. Det bliver næppe heller tilfældet, for det bliver et opgør, hvor Københavnsseriens to nuværende topscorere med syv mål hver kan optræde. For Rønne er det Chriss Jacobsen, og for KB er det Jonathan Grumme.

Sidstnævnte var manden bag alle fem fuldtræffere i sejren over FC Græsrødderne.

Det må han gerne gentage på lørdag.

Sådan gik det

1. september: Politiet – KB 4-0 (0-0)
    Mål: 1-0 Frederik Eilsø (51), 2-0 Oliver Toldsted Marker (60), 3-0 Mathias Sonne Dam (72), 4-0 Kion Christian Braun Funk (81)
    KB: Victor Rosborg – Piet Stampe, Jacob Berthelsen (debutant), Mikkel Nygaard, Peter Rønning, Milan Johannsen, Rasmus Willumsen, Matti Woiremose Stampe, Jonathan Grumme (anfører), Sebastian Woidemann, Kristian Ellegaard, Andreas Caspersen, Jimmy Boye Olesen, Sebastian Kaalund