Captain Fantastic tjekker sit højre ben. Han og det var i hopla mod FC Græsrødderne.

Captain Fantastic tjekker sit højre ben. Han og det var i hopla mod FC Græsrødderne.

Captain Fantastic

Captain Fantastic er i engelsk fodbold synonymt med en legendarisk mangeårig anfører.

Hos Manchester United var Bryan Robson det i firserne og begyndelsen af halvfemserne, og senest har Steven Gerrard i 17 år været det i Liverpool.

I KB har Jonathan Grumme stået i spidsen som kaptajn for københavnsseriemandskabet i lang tid, men han fortjener også at blive tituleret ’fantastisk’ – ikke mindst efter sin seneste præstation på holdet. Den er ganske dugfrisk.

Han var ikke til rådighed i hjemmekampen for en lille uge siden mod FB, der vandt med 7-1, men han var på plads i udekampen torsdag aften mod det ubesejrede tophold fra FC Græsrødderne, der hellere vil spille kampe end træne.

I kølvandet på FB-katastrofen burde optimismen ikke være den største hos KS-spillerne, men med Jonathan Grumme formåede holdet højst overraskende at vinde med 5-4. Og kaptajnen scorede alle fem mål.

Jonathan Grumme scorede fem gange.

Jonathan Grumme scorede fem gange.

Pedro Lugano stod en flot kamp.

Pedro Lugano stod en flot kamp.

KBerne blev ellers fra første fløjt lagt under et hårdt pres af hjemmeholdet, der rummer flere tidligere divisionsspillere og har de tidligere FCK-helte, Iørn Uldbjerg og Martin Johansen, som bestyrere på sidelinjen. I den første snes minutter havde FC Græsrødderne adskillige scoringschancer, men de afslutninger, som en storspillende Pedro Lugano eller det hårdt kæmpende KS-forsvar ikke kom i vejen for, blev i stedet i to tilfælde reddet af overliggeren.

Midt i første halvleg slog gæsterne så pludselig kontra. Debutanten Rasmus Willumsen førte ungdommeligt bolden frem i højre side. Han afleverede mod midten til Peter Rønning, som sendte bolden over i venstre side, hvorfra Milan Johannsen med stort overblik lagde den til rette for Jonathan Grumme, der iskoldt placerede kuglen langs jorden i fjerneste hjørne uden redningschance for Alvin Panduro Zouzou i FC Græsrøddernes mål.

Glæden over føringen varede kort. Et hjørnespark fra venstre pandede Simon Bræmer med en divisionsfortid i begyndelsen af dette årtusinde hos AaB knaldhårdt i nettet hos Pedro Lugano.

Målet rystede dog ikke KBerne – trods endnu en afslutning fra hjemmeholdet på overliggeren og en utrolig refleksredning i jordhøjde fra Lugano – og otte minutter før pausen headede Jonathan Grumme atter gæsterne i front efter en fornem aflevering af Piet Stampe fra højre fløj.

KS-spillerne samler kræfter til anden halvleg af kampen mod FC Græsrødderne.

KS-spillerne samler kræfter til anden halvleg af kampen mod FC Græsrødderne.

Fra 2. halvlegs begyndelse prøvede FC Græsrødderne at lægge ekstra pres på modstanderne, men på et modangreb fik KBerne frispark i højre side, som Sebastian Kaalund med den kælne sparketeknik sendte ind foran hjemmeholdets mål. Her prøvede Matti Woiremose Stampe at heade på mål, men bolden røg videre til Jonathan Grumme, som koldblodigt sendte den i mål tæt op af den nærmeste stolpe.

Efter et kvarter af halvlegen fik gæsterne en stor chance til at komme yderligere foran, men Jonathan Grumme overlod straffesparket til Sebastian Kaalund, der brændte det store tilbud. Det misbrug passede bestemt ikke træner Karsten Viborg, og den ellers så rolige herres gemyt og humør blev ikke meget bedre, da FC Græsrødderne og Simon Bræmer hurtigt scorede to gange og udlignede til 3-3.

Færdigt arbejde. Spillerne med ryggen til er brødrene Stampe: Matti (10) og Piet (8).

Færdigt arbejde. Spillerne med ryggen til er brødrene Stampe: Matti (10) og Piet (8).

Derefter gled kampen ind i en hektisk periode, hvor det gjaldt om at have de bedste nerver. Dem havde KBerne – først og fremmest Jonathan Grumme.

Først honorerede han med en jordstrygende afslutning et fornemt forarbejde af Sebastian Kaalund og Milan Johannsen, og kort før tid gjorde han det samme efter dygtigt oplæg af Rasmus Willumsen og Lamin Kamara.

Godt nok fik FC Græsrødderne reduceret – langt inde i overtiden – men KS vandt. Bagefter roste Karsten Viborg sit mandskab for en meget disciplineret og engageret indsats.

Hvis gutterne kan fastholde det, spår han, at der i fremtiden ligger mange point og venter. De første kan komme på næste lørdag, 7. september, i Frederiksberg Idrætspark, kl. 16.15, når Fremad Amager kommer på besøg. Der er gratis adgang for publikum og sædvanlig mulighed for at købe forfriskninger – enten vådt eller tørt, koldt eller varmt.

Hvis Jonathan Grumme atter er i målhumør, kan det kun blive en herlig fest. Det er ham, vi nu kender som Captain Fantastic. Intet mindre.

 

Sådan gik det

  1. august: FC Græsrødderne – KB 4-5 (1-2)
    Mål: 0-1 Jonathan Grumme (22), 1-1 Simon Bræmer (25), 1-2 Jonathan Grumme (37), 1-3 Jonathan Grumme (53), 2-3 Simon Bræmer (69), 3-3 Simon Bræmer (71), 3-4 Jonathan Grumme (82), 3-5 Jonathan Grumme (88), 4-5 Simon Bræmer (90)
    KB: Pedro Lugano – Andreas Wehding Jensen, Andreas Caspersen, Peter Rønning, Milan Johannsen, Piet Stampe, Andreas Winde-Wiemer, Matti Woiremose Stampe, Kristian Ellegaard, Jonathan Grumme (anfører), Rasmus Willumsen (debutant), Sebastian Woidemann, Lamin Kamara, Sebastian Kaalund

Stillingen i Københavnsserien.